Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης:Αυξημένοι ρυθμοί πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο

Διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων στο β΄ τρίμηνο της χρήσης εμφανίζει ο Σαράντης, ο οποίος μετά το συγκρατημένο α΄ τρίμηνο εκτιμά ότι θα επιτύχει σταδιακά την αύξηση μεγεθών που έχει προϋπολογίσει για το 2008.

  • της Πέννυς Κούτρα
Σαράντης:Αυξημένοι ρυθμοί πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο
Διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων στο β΄ τρίμηνο της χρήσης εμφανίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος μετά το συγκρατημένο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εκτιμά ότι θα επιτύχει σταδιακά την αύξηση μεγεθών που έχει προϋπολογίσει για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, ο όμιλος επικουρούμενος από τις πωλήσεις των θυγατρικών στη ΝΑ. Ευρώπη εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση ενοποιημένου κύκλου εργασιών της τάξης του 7% στο α΄ εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμοί ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς παραμένουν σταθεροί προσφέροντας ποσοστό αύξησης της τάξης του 2% - 3%, ενώ αντίθετα οι θυγατρικές εξωτερικού κινούνται με ρυθμούς αύξησης της τάξης του 14% κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2008 ο όμιλος αναμένει πωλήσεις στα 271,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,4% έναντι του 2007, κέρδη EBITDA στα 45,20 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,7%, και καθαρά μετά φόρων κέρδη της τάξης των 32,40 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 26,9%.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος διατηρεί στρατηγική ενίσχυσης της παρουσίας του στις διεθνείς αγορές, προβαίνοντας σε εξαγορές που εκτός από μερίδια και επιπλέον πωλήσεις αναμένεται να αποφέρουν οικονομίες κλίμακας και αύξηση περιθωρίων κέρδους.

Ήδη, η Σαράντης προχώρησε στην εξαγορά εταιρίας κρεμικών καλλυντικών στα τέλη του 2007 στη Ρουμανία αλλά και προσφάτως στην εξαγορά εταιρίας οικιακών ειδών στην Ουγγαρία.

Σημειώνεται δε ότι στόχος του ομίλου είναι οι πωλήσεις εξωτερικού να αποτελέσουν το 75% του συνόλου του τζίρου του τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το ποσοστό για τις πωλήσεις ήταν 55,6% το 2007, 51% το 2006 και 45,3% το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v