Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Επιβεβαιώνει για ΙΚΕΑ Σόφιας

Ο Όμιλος Fourlis ανακοινώνει ότι, προχώρησε στην απόκτηση οικοπέδου στην Σόφια  όπου θα κατασκευαστεί το κατάστημα ΙΚΕΑ της Σόφιας, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα  του euro2day.gr.

Fourlis: Επιβεβαιώνει για ΙΚΕΑ Σόφιας
Ο Όμιλος Fourlis ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή του πλάνου ανάπτυξης των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, προχώρησε στην απόκτηση οικοπέδου στην Σόφια Βουλγαρίας (περιοχή Βίτοσα), εκτάσεως 60.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα κατασκευαστεί το κατάστημα ΙΚΕΑ της Σόφιας, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα  του euro2day.gr.

Αναλυτικότερα, το euro2day.gr μετέδωσε τα εξής:

"Σε οριστική συμφωνία για την αγορά οικοπέδου 60.000 τ.μ. στη Σόφια προχωρά ο όμιλος Φουρλή, στο οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί το πρώτο βουλγαρικό ΙΚΕΑ.

Ειδικότερα, ο όμιλος έχει ήδη καταβάλει από τον Φεβρουάριο του 2008 ποσό 12,081 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες του ακινήτου, ωστόσο, η οριστική πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, ο όμιλος αναμένεται να καθορίσει το συνολικό ύψος επένδυσης για τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος του στη γειτονική χώρα, ωστόσο το συνολικό κόστος επένδυσης υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα λειτουργίας στις αρχές του 2010.

Παράλληλα, προχωρούν τα ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα, τα οποία θα δημιουργηθούν σε μισθωμένους χώρους και άρα θα απαιτήσουν μικρότερα κεφάλαια, περίπου 10 εκατ. ευρώ έκαστο.

Σε ότι αφορά την πορεία των δύο νεότερων καταστημάτων ΙΚΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το κυπριακό που λειτούργησε το Σεπτέμβριο του 2007 όσο και εκείνο στον Κηφισό, το οποίο λειτούργησε τον Μάρτιο του 2008, είναι κερδοφόρα και παρουσιάζουν ικανοποιητικές πωλήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων του εν λόγω κλάδου του ομίλου."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v