Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Σημαντική αύξηση 76% στα ΚΠΦ το 6μηνο

Σημαντική αύξηση της τάξεως του 76% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Frigoglass, διαμορφούμενα στα 22,9 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις του ομίλου να ενισχύονται κατά 18% και να φτάνουν στα 190,9 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Σημαντική αύξηση 76% στα ΚΠΦ το 6μηνο
Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Firgoglass, με τις ενοποιημένες πωλήσεις να κινούνται επίσης ανοδικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, τα προ φόρων κέρδη και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Frigoglass στο εξεταζόμενο διάστημα ενισχύθηκαν κατά 76% και ανήλθαν στα 22,9 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) κινήθηκαν ανοδικά κατά 29% και έφτασαν στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 190,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 18%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εταιρίας, η θετική πορεία των δραστηριοτήτων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης συνεχίστηκε, συνεισφέροντας συνολικά 20,1 εκατ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε κέρδη της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, κατά 14% χαμηλότερα σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση της ισοτιμίας του τοπικού νομίσματος και στην αβεβαιότητα που επικράτησε στη χώρα κατά διαστήματα.

Αναφορικά με τον κλάδο του PET, στην ίδια πάντα ανακοίνωση σημειώνεται πως συνεισέφερε 50 χιλ. ευρώ, ενώ η μικρή συμμετοχή της VPI Α.Ε. στα μεγέθη του εξαμήνου είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πίεσης στις τιμές του πολυεστέρα και της αστάθειας που επικρατεί στη συγκεκριμένη αγορά.

Όσον αφορά στον κλάδο των πλαστικών, παρέμεινε σε αρνητικό αποτέλεσμα, καταγράφοντας ζημίες 376 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v