Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Στο επίκεντρο οι ενστάσεις για τον ΣΕΜΠΟ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ συνεδριάζει σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι με αντικείμενο την τύχη των ενστάσεων που υπέβαλαν επενδυτές για τον διαγωνισμό σχετικά με την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ.

ΟΛΘ: Στο επίκεντρο οι ενστάσεις για τον ΣΕΜΠΟ
Στα βήματα του ΟΛΠ κινείται και ο ΟΛΘ. Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συνεδριάζει σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι με αντικείμενο την τύχη των ενστάσεων που υπέβαλαν επενδυτές για τον διαγωνισμό σχετικά με την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ.

Το Δ.Σ. του ΟΛΘ αναμένεται να απορρίψει τις ενστάσεις, ύστερα και από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης. Το ενδιαφέρον συνεπώς μετατίθεται στο τι προτίθενται να πράξουν κατόπιν αυτού οι υποψήφιοι. Θα συνεχίσουν τον πόλεμο των ενστάσεων ή θα αποδεχτούν την υπόλοιπη διαδικασία;

Να θυμίσουμε ότι στον διαγωνισμό του ΟΛΘ υποβλήθηκαν συνολικά τρεις ενστάσεις: της Dubai Ports κατά της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται η Hutchison, της Hutchison κατά της Dubai Ports και της Hutchison κατά της Cosco Pacific.

Πληροφορίες φέρουν την Dubai να είναι το φαβορί για τον ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την Cosco να μη συγκεντρώνει καμία πιθανότητα. Άλλωστε η εταιρία είχε στοχεύσει εξαρχής στον ΟΛΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι η ένσταση της Dubai αφορούσε στην ουσιαστική ανταγωνίστριά της, τη Hutchison. Όσο για την τελευταία, έδειξε εξαρχής ότι δεν προτίθεται να καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα.

Αθ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v