Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Αναδιοργάνωση για Μοχλό

Κατά τη γενική συνέλευση της Μοχλός, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής, αποφασίστηκε η απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και η εισφορά του στην εταιρία Στροφύλι Τεχνική Α.Ε.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Τεχνική Ολυμπιακή: Αναδιοργάνωση για Μοχλό
Κατά τη γενική συνέλευση της Μοχλός, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής, αποφασίστηκε η απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και η εισφορά του στην εταιρία Στροφύλι Τεχνική Α.Ε.

Η Στροφύλι Τεχνική είναι θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής που συστάθηκε για την ανάπτυξη οικιστικού ακινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρωθεί, καθώς το σύνολο των κατοικιών έχει πωληθεί, και η εταιρία ήταν πλέον χωρίς αντικείμενο.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2008 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της Μοχλός ανερχόταν στα 213 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρία αναμένει, το επόμενο διάστημα, τα αποτελέσματα σειράς διαγωνισμών για έργα τα οποία διεκδικεί στη Ρουμανία.

Η Μοχλός, μετά την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου της, θα επικεντρώσει τη δραστηριότητά της στις βιομηχανικές δραστηριότητες (παραγωγή σκυροδέματος) που διαθέτει.

Στελέχη της Μοχλός διευκρίνισαν ότι η λειτουργία του κλάδου σκυροδέματος διατηρείται όσον αφορά το εμπορικό μέρος (δηλαδή τις πωλήσεις), ενώ η λειτουργία του παραγωγικού μέρους διεκόπη λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων.

Όπως σημείωσαν, η επαναλειτουργία του παραγωγικού κλάδου θα επανεξεταστεί, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και εφόσον δεν υπάρξει διαφορετική απόφαση από τις γενικές συνελεύσεις.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται στη συνέχεια η συγχώνευση της εταιρίας με τη μητρική, καθώς ο στόχος του ομίλου είναι να κρατήσει το τεχνικό πτυχίο 7ης τάξης που διαθέτει.

Νεότερα προς την κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να υπάρξουν κατά την επαναληπτική γενική συνέλευση της Τεχνικής Ολυμπιακής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

Τέλος, από τη γενική συνέλευση της Μοχλός εγκρίθηκε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών της εταιρίας μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Εφόσον η απόφαση υλοποιηθεί, οι μετοχές θα διατεθούν στα μέλη του Δ.Σ. και στο προσωπικό της Μοχλός όπως προβλέπει το πρόγραμμα stock option της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v