Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναδιατύπωση συστάσεων Fitch για Εθνική

Σε επαναδιατύπωση των συστάσεών για την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, η οποία αντανακλά την κυρίαρχη θέση της τράπεζας στην ελληνική αγορά καθώς και την ισχυρή της ρευστότητα.

Επαναδιατύπωση συστάσεων Fitch για Εθνική
Σε επαναδιατύπωση των συστάσεών της για την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, εξέλιξη, η οποία, όπως επισημαίνεται, αντανακλά την κυρίαρχη θέση της τράπεζας στην ελληνική αγορά καθώς και την ισχυρή της ρευστότητα.

Οι συστάσεις της Fitch είναι Long Term ”A-”, Short-Term F2, Individual ”C” και Support 2.

Στην ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος σχολιάζει πως στην αξιολόγησή έλαβε υπόψη και την βελτίωση των κερδών από τις κύριες δραστηριότητες της Εθνικής Τράπεζας.

Η Fitch σχολιάζει ότι η κερδοφορία του 2002 ενισχύθηκε από τα ”καλά” καθαρά έσοδα από τόκους, καθώς και την αύξηση των δανείων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού της Εθνικής.

Παράλληλα, αναφέρει πως η πτώση των εσόδων από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση των κερδών από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας, καθώς και την περαιτέρω μείωση του κόστους.

Η Fitch επισημαίνει μάλιστα ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον, εάν η Εθνική πρόκειται να ενισχύσει τη συνολική της παρουσία, κίνηση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού στην γοργά αναπτυσσόμενη ελληνική τραπεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v