SeaFarm: Κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό οι τράπεζες

Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται η Seafarm Ionian μετά την απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να καταγγείλουν το κοινοπρακτικό δάνειο, αλλά και την επιστολή του Χ.Α. προς αυτή με την οποία ζητά διευκρινήσεις για το θέμα. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η SeaFarm η διοίκηση του Χ.Α. έχει θέσει σε επιτήρηση τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

SeaFarm: Κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό οι τράπεζες
Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται η Seafarm Ionian μετά την απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να καταγγείλουν το κοινοπρακτικό δάνειο, αλλά και την επιστολή αρμόδιου τμήματος του χρηματιστηρίου προς τη διοίκηση της εταιρίας, με την οποία ζητά διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα.

Ειδικότερα, επείγουσα επιστολή προς τη διοίκηση της SeaFarm έστειλε σήμερα το βράδυ το αρμόδιο τμήμα του χρηματιστηρίου, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την επιστολή της εισηγμένης περί καταγγελίας του κοινοπρακτικού της δανείου.

Η διοίκηση της SeaFarm θα πρέπει να απαντήσει άμεσα προκειμένου ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της ή θα παρατείνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την παραμονή της σε καθεστώς επιτήρησης.

Νωρίτερα, η διοίκηση της SeaFarm, με επιστολή της στο Χ.Α. εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούσαν σε καταγγελία του κοινοπρακτικού της δανείου.

Σύμφωνα με επιστολή της εταιρίας προς το Χ.Α., ”στο πλαίσιο των συζητήσεων και των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης στο χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρία μας, οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν σε καταγγελία της από 28/2/2002 σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου, διαχειρίστρια του οποίου είναι η Τράπεζα Πειραιώς”.

Με την εξέλιξη αυτή, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, το υπόλοιπο κεφαλαίου και τόκων του δανείου καθίσταται μεν απαιτητό, πλην όμως δεν επηρεάζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, δεδομένου ότι δεν επίκειται απόπειρα είσπραξης του ποσού αυτού και οι εν λόγω προσπάθειες συνεχίζονται σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Για τον ίδιο λόγο, αναφέρει η διοίκηση της SeaFarm, έχει διακοπεί και η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής που είχε εκδοθεί σε βάρος της εταιρείας μας από μία εκ των τραπεζών του κοινοπρακτικού δανείου.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι μετά την ως άνω εξέλιξη οι διαταγές πληρωμής σε βάρος της εταιρείας μας που είναι σε εκκρεμότητα προς τακτοποίηση ανέρχονται συνολικά σε 558.000 ευρώ και αφορούν οφειλές από διάφορα θέματα, καταλήγει η ανακοίνωση της SeaFarm.

Σημειώνεται ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η SeaFarm η διοίκηση του Χ.Α. έχει θέσει σε επιτήρηση τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v