Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HDW: Εμμένει στην εξαγορά του Σκαραμαγκά

Η HDW εμμένει στην απόφαση της να εξαγοράσει τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, παρά τη μεταβίβαση της στην αμερικανική One Equity Partners, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΤΒΑ.

HDW: Εμμένει στην εξαγορά του Σκαραμαγκά
Παραμένει στην απόφαση της η γερμανική εταιρία HDW να εξαγοράσει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρά τη μεταβίβαση της στην αμερικανική One Equity Partners, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρίας με ημερομηνία 12 Μαρτίου, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΤΒΑ.

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της HDW:

”Η HDW παραμένει στην απόφασή της να εξαγοράσει τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Αυτό το σχέδιο δεν θα επηρεαστεί από την καινούργια μετοχική σύνθεση του μεγαλύτερου γερμανικού ναυπηγείου. Αντιθέτως, η HDW πιστεύει ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μελλοντική ευρωπαϊκή πολιτική της.

Η HDW έχει έρθει σε συμφωνία με τους νέους μετόχους και η υφιςτάμενη πολιτική, που έχει σκοπό την ένωση των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, θα εξακολουθεί να ισχύει.

Σε αυτή την ένωση τα Ελληνικά Ναυπηγεία αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου HDW και θεωρείται μια επένδυση με μελλοντικό προσανατολισμό. Θέση που δείχνει ξεκάθαρα ότι η απόφαση να αποκτηθούν τα Ελληνικά Ναυπηγεία δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Ο νέος κύριος μέτοχος της HDW, One Equity Partners (που είναι η θυγατρική της Bank One), έχει υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει την HDW ως ανεξάρτητο ναυπηγείο που θα διεξαγάγει όλες τις ναυπηγικές εργασίες. Η αγοράστρια εταιρία έχει συμφωνήσει να μην επηρεάσει με κανένα τρόπο τις λειτουργίες και τη στρατηγική της HDW”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v