Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Έκλεισε συμφωνία τηλεοπτικού περιεχομένου

Σε τροχιά υλοποίησης των σχεδιασμών του για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ευρυζωνικού δικτύου βρίσκεται ο ΟΤΕ, ο οποίος προέβη στην υπογραφή συμφωνίας με τη βρετανική On Demand Group.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Έκλεισε συμφωνία τηλεοπτικού περιεχομένου
Σε τροχιά υλοποίησης των σχεδιασμών του για την παροχή IPTV υπηρεσιών (συνδρομητική τηλεόραση) μέσω ευρυζωνικού δικτύου βρίσκεται ο ΟΤΕ, ο οποίος προέβη στην υπογραφή συμφωνίας με τη βρετανική εταιρία On Demand Group για την εξαγορά τηλεοπτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η συμφωνία αφορά στην εξαγορά λογισμικού και τεχνολογίας που θα του δώσει τη δυνατότητα διαχείρισης τηλεοπτικού περιεχομένου και παροχής ταινιών κατά παραγγελία (video on demand).

H On Demand Group αναφέρει ότι με την προμήθεια αυτή θα διαθέτει ικανότητα κάλυψης 700.000 συνδρομητών IPTV υπηρεσιών.

Αν και η διοίκηση του ΟΤΕ σχεδιάζει να ανακοινώσει την υπηρεσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στελέχη του Οργανισμού εκτιμούν ότι η εμπορική διάθεσή της θα είναι εφικτή στα τέλη του έτους.

Απώτεροι στόχοι του Οργανισμού είναι να ανταγωνιστεί τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες Vivodi και On Telecoms που προσφέρουν ήδη αυτή την υπηρεσία αλλά και να ενισχύσει τη θέση του έναντι των άλλων εταιριών οι οποίες σταδιακά εισέρχονται σε αυτές τις μεγάλης προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες.
 
Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο ο Οργανισμός έχει επιλέξει ως υπεύθυνο ενσωμάτωσης προμηθευτή λύσεων και επιχειρηματικό σύμβουλο συστημάτων IPTV την Ericsson.

Η εν λόγω υπηρεσία για τον OTE περιλαμβάνει συστήματα headend της Tandberg Television, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών Ericsson, εφαρμογή middleware, πλατφόρμα διανομής περιεχομένου και ένα προσαρμοσμένο portal για τους καταναλωτές. Θα περιλαμβάνει επίσης πλήρη υλοποίηση και ενσωμάτωση εργαλείων διαχείρισης λειτουργιών.

Η υπηρεσία IPTV θα επιτρέψει στον OTE να προσφέρει νέες εξελιγμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές του. Η αρχική προσφορά αναμένεται να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τηλεοπτικών καναλιών, video on demand, ηλεκτρονικών οδηγών προγράμματος καθώς και δυνατότητες προσωπικής εγγραφής βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v