Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Αύξηση μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο του 2003

Αύξηση των πωλήσεων κατά 28,55% και των κερδών προ φόρων κατά 25% ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική για το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ η εταιρία ανέλαβε δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,72 εκατ. ευρώ. Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας για τις πρόσφατες έντονες ρευστοποιήσεις στη μετοχή της MLS.

MLS: Αύξηση μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο του 2003
Ανοδικά κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2003 για την MLS Πληροφορική, η οποία και ανέλαβε δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,718 εκατ. ευρώ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της εταιρίας κ. Ιωάννης Καματάκης στο πλαίσιο των προσφάτων έντονων ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν στη μετοχή δηλώνει πως το δικό του ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας ο κύκλος εργασιών στο εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκε κατά 28,55%, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2002.

Επιπλέον, σημειώνεται πως πρόσφατα η εταιρία ανέλαβε έργο που αφορά στην ανάπτυξη προηγμένου πληροφοριακού συστήματος, με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών διαδικτυακών κόμβων αθλητικών διοργανώσεων.

Πρόκειται για μία καινοτομική εφαρμογή λογισμικού που θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας στους τομείς της αναγνώρισης, σύνθεσης φωνής και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα ανακοίνωση, στο πλαίσιο του έργου το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά και στο διαδικτυακό κόμβο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ η MLS ανέλαβε το έργο μετά από διαγωνισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΓΓΕΤ), στον τομέα του Αθλητισμού, με προϋπολογισμό 593.200 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης).

Το δεύτερο έργο το οποίο ανέλαβε η MLS ως κύριος ανάδοχος, αφορά στην ανάπτυξη Εργαλείων Λογισμικού Εικονικής Πραγματικότητας για την Ενίσχυση της Θεατρικής Δημιουργίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, και αυτό το έργο η MLS το ανέλαβε μετά από διαγωνισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΓΓΕΤ), στον τομέα του Πολιτισμού, ενώ είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.125.000 ευρώ, και οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι το ΙΜΕ (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), η εταιρεία MELLON Technologies και το ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ.

Επίσης, υπενθυμίζεται ακόμη ότι ξεκίνησε η διάθεση του MLS Navigator®, του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης για αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Το προϊόν διατίθεται ήδη στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η κυκλοφορία του και στην Αθήνα.

Τέλος, και όσον αφορά στην πρόσφατη πίεση που δέχθηκε η μετοχή της MLS τις τελευταίες ημέρες, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν συνάδει με την πορεία της εταιρίας, την υγιή περιουσιακή της διάρθρωση (μηδενικός τραπεζικός δανεισμός, τους υψηλούς δείκτες ρευστότητας) και την αναπτυξιακή της πορεία.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Ιωάννης Καματάκης διατήρησε αμετάβλητη τη μετοχική του θέση στην εταιρία (κατέχει ποσοστό 70,08%) στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v