Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μαγνησία

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της πολύ μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην περιοχή Σωρός της Μαγνησίας, για την οποία ενδιαφέρον έχουν δείξει οι μεγάλοι παίκτες του τομέα ανάπτυξης ακινήτων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μαγνησία
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της πολύ μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην περιοχή Σωρός της Μαγνησίας, για την οποία ενδιαφέρον έχουν ήδη δείξει οι μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων.

Οι ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Ιωλκού και Πορταριάς να προχωρήσουν στη σύσταση δύο μονομετοχικών εταιριών που θα αναλάβουν την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας την οποία κατέχουν στην περιοχή του Σωρού αίρουν και τα τελευταία εμπόδια για την πραγματοποίηση της επένδυσης.

Η σύσταση των δύο μονομετοχικών εταιριών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και στις αρχές του 2009 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή του τελικού επενδυτή, ο οποίος θα προχωρήσει στην ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και γηπέδου γκολφ, σε έκταση 1.500 στρεμμάτων.

Για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στον Σωρό έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ο όμιλος Παρασκευαΐδη, ο οποίος έχει παρουσιάσει και τα σχέδιά του για την ανάπτυξη της, αλλά και ο όμιλος Λάτση μέσω της Lamda Development. Ωστόσο με τη δημοσίευση της προκήρυξης αναμένεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλες εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων καθώς η περιοχή της Μαγνησίας θεωρείται από τις πλέον προνομιούχες για επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο δήμοι κατέχουν στην περιοχή του Σωρού, πλησίον του οικισμού Αγίου Στεφάνου, συνολικά 2.736 στρέμματα εκ των οποίων το 77% κατέχει ο δήμος Ιωλκού και το 23% ο δήμος Πορταριάς. Από την έκταση αυτή σκοπεύουν να παραχωρήσουν προς εκμετάλλευση στον επενδυτή που θα επιλέξουν τα 1.500 στρέμματα.

Προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν για την εκμετάλλευση της έκτασης σύμφωνα με τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) θα αξιοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί και αφορά στις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ).

Η τουριστικού χαρακτήρα επένδυση που προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, υψηλών προδιαγραφών, έχει χωροθετηθεί στο παραθαλάσσιο τμήμα της έκτασης που «βλέπει» προς τη Νέα Αγχίαλο.

Για τις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας πρόκειται να διατεθούν 500 στρέμματα, ενώ το γήπεδο γκολφ θα δημιουργηθεί σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις δύο μονομετοχικές εταιρίες θα είναι κοινός διευθύνων σύμβουλος ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου, ενώ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύσταση των εταιριών το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της προκήρυξης προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Τέλος, να αναφερθεί ότι προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής οι δύο δήμοι - μέτοχοι της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί σκοπεύουν να τους παραχωρήσουν ειδικά προνόμια, ενώ για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση από το γήπεδο του γκολφ, που είναι εξαιρετικά υδροβόρο, για την κάλυψη των αναγκών του πρόκειται να χρησιμοποιείται νερό από τον βιολογικό καθαρισμό της εταιρίας ύδρευσης Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v