Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για το 20,3%

Σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τη διάθεση του 20,3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ προχωρεί το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη, οι διαδικασίες για την κατάθεση των προσφορών θα ξεκινήσουν εντός του Αυγούστου.

ΕΥΔΑΠ: Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για το 20,3%
Σε αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών για την ΕΥΔΑΠ προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οπως έγινε γνωστό, το Δημόσιο πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στον τομέα διαχείρισης και επενδύσεων ύδατος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό το Δημόσιο θα προκηρύξει διαδικασία για την επιλογή στρατηγικού εταίρου, στον οποίο θα μεταβιβαστεί ποσοστό 20,3% των μετοχών της επιχείρησης, εκ των οποίων 10,3% είναι κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου και 10% κυριότητας Αγροτικής Τράπεζας.



Ο στρατηγικός εταίρος, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΟ, θα αναζητηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και σε επιχειρήσεις που θα προσδώσουν σημαντικές συνέργειες στην επιχείρηση όσον αφορά στη διαχείριση, διανομή και επενδύσεις ύδατος.

Σχετικά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι οι διαδικασίες για την κατάθεση προσφορών θα ξεκινήσουν πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ είπε πως ”υπάρχει πιθανότητα η διάθεση του ποσοστού να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v