Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ: Υπογραφή συμφωνίας με Edison

Σήμερα υπογράφηκαν οι τελικές συμφωνίες για τη σύσταση εταιρίας για την υλοποίηση θερμοηλεκτρικών σταθμών στην Ελλάδα. Στην εταιρεία αυτή θα συμμετέχουν οι EDISON, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ και Χαλκόρ. 

ΕΛΤΕΧ: Υπογραφή συμφωνίας με Edison
Σήμερα υπογράφηκαν οι τελικές συμφωνίες για τη σύσταση εταιρίας για την υλοποίηση θερμοηλεκτρικών σταθμών στην Ελλάδα. Στην εταιρεία αυτή θα συμμετέχουν οι EDISON Spa και τα ΕΛΠΕ κατά 75%, η θυγατρική της ΕΛΤΕΧ (HE&D) κατά 23% και η ΧΑΛΚΟΡ κατά 2%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι EDISON και ΕΛΠΕ θα μετάσχουν στο σχήμα μέσω κοινής εταιρείας συμμετοχών που θα δραστηριοποιηθεί και στην εμπορία ενέργειας και φυσικού αερίου. Στη HE&D μετέχει πέραν της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και η INTRACOM με ποσοστό 33%.

Σημειώνεται, ότι η νέα εταιρεία θα αποτελέσει το αποκλειστικό όχημα των παραπάνω επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της ανάπτυξης, υλοποίησης και συμμετοχής σε θερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση, στην κοινή ηλεκτροπαραγωγική εταιρεία θα εισφερθούν η λειτουργούσα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου της Ενεργειακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. (θυγατρικής της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.), ισχύος 390MW, καθώς και η αντίστοιχη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης Α.Ε (Edison International 65%, HE&D 30% και Χαλκόρ 5%), ισχύος 420MW, η οποία βρίσκεται στη φάση κατασκευής της.

Επιπλέον, το σχήμα θα ενισχυθεί με την ανθρακική μονάδα 600 MW πο υ αναπτύσει η EDISON στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ είναι υπό εξέταση η προοπτική κατασκευής και νέων μονάδων παραγωγής με την χρήση φυσικού αερίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος HE&D και Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗΣ: 'Το πρόγραμμα του ομίλου μας για την ίδρυση ισχυρών συμμαχιών στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής υλοποιείται σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσω της σύμπραξής μας με τους κορυφαίους ομίλους των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, της EDISON και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Το σχήμα που δημιουργείται συγκεντρώνει την εμπειρία, τη γνώση αλλά και την οικονομική υπόσταση που θα του επιτρέψει να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα'.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v