Hellas Can: Αποδέχτηκε το δ.σ. τη δημόσια προσφορά

Αποδέχτηκε τελικά το διοικητικό συμβούλιο της Hellas Can τη δημόσια προσφορά της Societe de Participations CarnaudMetalbox για την απόκτηση επιπλέον 6.547.345 μετοχών (27,21%) έναντι 5,50 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τη συμμετοχή της στο 100%.

Hellas Can: Αποδέχτηκε το δ.σ. τη δημόσια προσφορά
Αποδέχτηκε τελικά το διοικητικό συμβούλιο της Hellas Can τη δημόσια προσφορά της γαλλικής Societe de Participations CarnaudMetalbox S.A.

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Hellas Can δέχτηκε την αποτίμηση των ανεξάρτητων συμβούλων για δίκαιη τιμή 5,30-6,40 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η γαλλική εταιρία, η οποία είναι θυγατρική της Crown Holdings, κατέχει το 72,79% της Hellas Can, ενώ προχώρησε στη δημόσια προσφορά για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες 6.547.345 μετοχές που αντιστοιχούν στο 27,21% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με τιμή τα 5,50 ευρώ ανά μετοχή.

Οσον αφορά στις μελλοντικές προοπτικές της εταιρίας, η γαλλική εταιρία αναφέρει πως, εάν γίνει δεκτή η δημόσια πρόταση, δεν προβλέπονται ουσιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε θυγατρική της, καθώς επίσης και ότι δεν υφίσταται πρόθεση να κλείσουν εργοστάσια ή να υποβαθμισθεί το μέγεθός τους.

Επίσης, η Societe de Participations CarnaudMetalbox εκτιμά ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι υφιστάμενες ατομικές ή συλλογικές εργασιακές σχέσεις, ενώ δεν σχεδιάζει να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές σχετικά με τα διοικητικά στελέχη, αν και μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές για λόγους οικονομίας, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ανάγκης για απασχόληση με θέματα του Χ.Α. και με τις λοιπές ανάγκες μιας εισηγμένης εταιρίας, σε περίπτωση διαγραφής των μετοχών από το Χ.Α.

Πάντως, η EFG Eurobank Securities σημειώνει στο πρωινό της report πως η μετοχή της Hellas Can έκλεισε την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2003 στα 5,70 ευρώ, με premium 3,6%.

* Διαβάστε την αιτιολογημένη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της Hellas Can σχετικά με τη δημόσια πρόταση της Societe de Partcipations CarnaudMetalbox Investments S.A. στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v