ΟΛΠ: Στις 20 φορές η υπερκάλυψη

Κατά 20 φορές (αριθμός που ενδέχεται και να αυξηθεί) υπερκαλύπτονται οι δημόσιες εγγραφές του ΟΛΠ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων των ιδιωτών ξεπερνά τις 40.000 και όσον αφορά στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, αυτή θα οριστεί προφανώς στο ανώτατο εύρος που είναι τα 8,8 ευρώ. Τη Δευτέρα τα τελικά στοιχεία.

ΟΛΠ: Στις 20 φορές η υπερκάλυψη
Κατά 20 φορές (αριθμός που ενδέχεται και να αυξηθεί) υπερκαλύπτονται οι δημόσιες εγγραφές του ΟΛΠ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων των ιδιωτών ξεπερνά τις 40.000 και όσον αφορά στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, αυτή θα οριστεί προφανώς στο ανώτατο εύρος που είναι τα 8,8 ευρώ.

Τα τελικά στοιχεία για την τιμή διάθεσης και τον αριθμό των φορών της υπερκάλυψης θα δωθούν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η διασπορά των μετοχών του ΟΛΠ θα εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Χ.Α, προκειμένου η εταιρία να ορίσει εντός των επόμενων 15 ημερών την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των τίτλων της.

Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρία διέθεσε 6.375.000 κοινές ονομαστικές υφιστάμενες μετοχές κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, εκ των οποίων οι 303.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η δημόσια εγγραφή πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών.

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι έχουν αναλάβει η Eurobank και η Αγροτική Τράπεζα, ενώ το ρόλο του συμβούλου της έκδοσης έχει η Bank of America.

Με την ολοκλήρωση των δημοσίων εγγραφών το ελληνικό δημόσιο θα ελέγχει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου και στο επενδυτικό κοινό θα αναλογεί ποσοστό 25%. Σημειώνεται ότι με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει σε κάθε ιδιώτη επενδυτή κίνητρο διακράτησης μιας μετοχής για κάθε 10 μετοχές που θα διακρατηθούν για περίοδο 6 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v