Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εξαγορά στην Ιταλία έναντι 5,5 εκ. €

Η INTRALOT Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της INTRALOT Italia ανακοινώνει την εξαγορά του 100% της ιταλικής κοινοπραξίας William Hill Codere Italia. Το τίμημα της εξαγοράς είναι 5,5 εκατ. ευρώ. 

Intralot: Εξαγορά στην Ιταλία έναντι 5,5 εκ. €
Η INTRALOT Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της INTRALOT Italia ανακοινώνει την εξαγορά του 100% της ιταλικής κοινοπραξίας William Hill Codere Italia Srl. (WHCI), ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην ιταλική αγορά στοιχήματος. Το τίμημα της εξαγοράς είναι 5,5 εκατ. ευρώ. 

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η INTRALOT Italia εμπλουτίζει το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της προσθέτοντας 55 επιπλέον άδειες για σημεία πώλησης ιπποδρομιακού και αθλητικού στοιχήματος, τις οποίες είχε κερδίσει η WHCI κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το 2006. Υπενθυμίζεται πως, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η INTRALOT είχε αποκτήσει το 33% των συνολικών αδειών για τα μεγάλα αποκλειστικά σημεία πώλησης αθλητικού στοιχήματος που τελικά διατέθηκαν, δηλαδή 416 άδειες και 164 επιπλέον άδειες για μη αποκλειστικά σημεία πώλησης. Επιπρόσθετα, η εταιρία θα ενσωματώσει την υπάρχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα της WHCI.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η INTRALOT Italia κατόρθωσε να αποτελεί μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρίες οι οποίες λειτουργούν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ιταλική αγορά στοιχήματος, ενώ το μερίδιο αγοράς της παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή αύξηση.

Επιπλέον, η εταιρία ενισχύει την παρουσία της στην αγορά ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς 20 από τις άδειες της WHCI αφορούν στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Επίσης, μέσω των νέων αδειών η INTRALOT Italia θα επεκτείνει το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της INTRALOT Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σχολίασε: "Η INTRALOT ενισχύει τη θέση της στην ιταλική αγορά μέσω αυτής της σημαντικής εξαγοράς. Το γεγονός πως καταφέραμε να κερδίσουμε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εμπνέει ένα σαφές όραμα: να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία προς την κορυφή, προσφέροντας περισσότερες συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών στους κατοίκους της Ιταλίας".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το Thomson Financial News, οι δύο πωλήτριες εταιρίες, η βρετανική William Hill και η Grupo Codere, δήλωσαν ότι προχώρησαν στην πώληση του joint venture τους, καθώς ο αριθμός των αδειών στοιχηματισμού που κέρδισε η William Hill Codere δεν επαρκούσε για μακροπρόθεσμες αποδόσεις, ενώ παράλληλα το κόστος των εξαγορών στο πλαίσιο της ιταλικής νομοθεσίας καθιστούσε την επένδυση μη ελκυστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v