Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ολοκλήρωση έργου για ΥΕΝ

Ολοκληρώθηκε από τη Space Hellas το έργο εκσυγχρονισμού του Ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το έργο ανέλαβε έπειτα από διαγωνισμό και υλοποιήθηκε μέσα σε 15 μήνες.

Space Hellas: Ολοκλήρωση έργου για ΥΕΝ
Ολοκληρώθηκε από τη Space Hellas το έργο εκσυγχρονισμού του Ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Το έργο ανέλαβε η Space Hellas έπειτα από διαγωνισμό και υλοποιήθηκε μέσα σε 15 μήνες. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πραγματοποίηση συντονισμένων και αποτελεσματικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών ή κρίσεων στο θαλάσσιο χώρο (ναυάγια, ρύπανση, κλπ) προϋποθέτει την ύπαρξη ενός άρτια εξοπλισμένου κέντρου και επανδρωμένου με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Για το λόγο αυτό, η Space Hellas εγκατέστησε στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υψηλής τεχνολογίας και ακρίβειας εξοπλισμό και ανέλαβε την εκπαίδευση των χρηστών στο χειρισμό του νέου συστήματος επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα, η Space Hellas εγκατέστησε δύο νέα συστήματα.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο, είναι ένα σύστημα επικοινωνίας φωνής και δεδομένων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το τόπο του συμβάντος και να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στα αρμόδια δημόσια όργανα. Το δεύτερο, είναι ένα εκσυγχρονισμένο δίκτυο Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Χαρτών Ναυσιπλοΐας. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης του συμβάντος και των παραπλεόντων σκαφών, απεικόνισης των ρευμάτων της περιοχής καθώς και του σχεδιασμού διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v