Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζήνων: Επιβεβαιώνει για συμφωνία με On Telecoms

Tο Δ.Σ. της Ζήνων ανακοινώνει ότι έλαβε από την On Network, μέτοχο της ελληνικής εταιρίας On Telecoms A.E. κατά 100%, πρόταση με περιεχόμενο την από κοινού δραστηριοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ζήνων: Επιβεβαιώνει για συμφωνία με On Telecoms
Tο Δ.Σ. της Ζήνων ανακοινώνει ότι στις 27/6/2008 έλαβε από την εταιρία που εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με την επωνυμία On Network Holdings N.V., μέτοχο της ελληνικής εταιρίας On Telecoms A.E. κατά 100%, πρόταση με περιεχόμενο την από κοινού δραστηριοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής ψυχαγωγίας, όπως είχε αποκαλύψει το euro2day.gr σε χθεσινό δημοσίευμα. 

Το Δ.Σ. της Ζήνων σε έκτακτη συνεδρίασή του συζήτησε την παραπάνω πρόταση, την οποία κατόπιν διαπραγματεύσεων έκανε αποδεκτή, και κατέληξε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας στις 30/6/2008.

Στη συμφωνία αυτή προβλέπονται τα εξής:

- Η On Network Holdings N.V. θα εισφέρει το σύνολο των μετοχών της On Telecoms A.E. σε αύξηση κεφαλαίου εις είδος της Ζήνων. Σημειώνεται ότι η On Network Holdings N.V. διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να μεταβιβάσει τις μετοχές της On Telecoms A.E. εν όλω ή εν μέρει στους μετόχους της, έτσι ώστε αυτοί να αποκτήσουν απευθείας μετοχές της Ζήνων.

- Θα διενεργηθεί ταυτόχρονα αύξηση κεφαλαίου της Ζήνων με μετρητά, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα καλυφτεί κατά το ήμισυ από τους σημερινούς μετόχους της και κατά το ήμισυ από την Οn Network Holdings ή μετόχους της, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της Οn Telecoms.

- Η υπάρχουσα δραστηριότητα της εταιρίας θα αποσχιστεί ως ιδιαίτερος κλάδος και θα πωληθεί.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω η εταιρία ανέλαβε:

1. Nα συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων το συντομότερο δυνατό, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

- (α) Την ανάκληση της από 11.3.2008 απόφασης της β΄ επαναληπτικής έκτακτης Γ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου με μετρητά.

- (β) Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ζήνων κατά 23.181.818 ευρώ, με την έκδοση 45.454.545 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας ευρώ 0,51 εκάστης και με τιμή διάθεσης 2,75 ευρώ ανά μετοχή, με εισφορά εις είδος των μετοχών της εταιρίας Οn Telecoms A.E.

- (γ) Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 6.620.245 ευρώ, με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 12.980.872 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,51 ευρώ και με τιμή διάθεσης  2,32 ευρώ ανά μετοχή, με σκοπό την άντληση του ποσού των 30.115.623 ευρώ. Η εν λόγω αύξηση θα υλοποιηθεί κατά το ήμισυ υπέρ των παλαιών μετόχων της Ζήνων, οι οποίοι θα κληθούν να ασκήσουν το σχετικό δικαίωμα προτίμησης, και κατά το ήμισυ από μετόχους που θα υποδείξει η On Network Holdings N.V.

- (δ) Την τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας για τη δραστηριοποίησή της στον χώρο των τηλεπικοινωνιών δικτύων και υπηρεσιών.

2. Nα διακόψει αναγκαίως τις διαδικασίες διεκπεραίωσης της τρέχουσας αύξησης κεφαλαίου, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μετόχους να εξετάσουν τη νέα πρόταση και μέχρις ότου η γενική συνέλευση των μετόχων της αποφασίσει κυριαρχικά επί των ανωτέρω θεμάτων.

3. Να θέσει θέμα σε επόμενη γενική συνέλευση τη χορήγηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε στελέχη της εταιρίας σε ποσοστό 7% του κατά τη στιγμή εκείνη μετοχικού κεφαλαίου, σε τιμή ίση με την τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε μετρητά καθώς και την απόσχιση και εκποίηση του σημερινού κλάδου ρομποτικής της εταιρίας.
 
Η ανακοινωθείσα από 27/06/2008 αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ με μετρητά, που είχε ορισθεί για την 2α Ιουλίου 2008, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης που είχε ορισθεί από την 8η έως και την 22α Ιουλίου 2008 δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η εταιρεία θα επανέλθει σχετικά με τα ανωτέρω με νεώτερη ανακοίνωσή της μετά και τη λήψη των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v