Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση Δέλτα από Endesa Hellas

Την έγκριση της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της 100% θυγατρικής της εταιρείας Δέλτα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Endesa Hellas, από τη Νομαρχία Αθηνών, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση Δέλτα από Endesa Hellas
Την έγκριση της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της 100% θυγατρικής της εταιρείας Δέλτα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Endesa Hellas, από τη Νομαρχία Αθηνών ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.

Σε συνέχεια ολοκλήρωσης του ανωτέρω μετασχηματισμού πραγματοποιήθηκε η ανάλογη καταβολή μετρητών από τον ισπανικό ενεργειακό Όμιλο Εndesa με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην κοινών συμφερόντων απορροφώσα Εndesa Hellas.

Με την εισφορά των ανωτέρω ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Μυτιληναίος και της αντίστοιχης καταβολής μετρητών από τον ισπανικό Όμιλο Endesa, υλοποιείται η τρίτη φάση της στρατηγικής συμφωνίας των δύο Ομίλων και ταυτόχρονα τα δύο μέρη εισέρχονται στο τέταρτο και τελικό στάδιο της συμφωνίας, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εισφοράς της Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας 334 MW (Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας) στην Endesa Hellas. Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω διαδικασιών, η Endesa Hellas θα έχει συνολική Κεφαλαιοποίηση περί το 1,2 δις Ευρώ (αναλόγως των τελικών ρυθμίσεων, ρητρών κτλ), σημαντικό αριθμό ανανεώσιμων σε λειτουργία και υπό αδειοδότηση, θερμικά εργοστάσια σε λειτουργία και κατασκευή και μηδενικό χρέος. Η μίνιμουμ αξία [αξία εκκίνησης] που αναλογεί στην Μυτιληναίος Α.Ε υπερβαίνει τα 5,12 Ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v