Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Απόφαση για ομολογιακό έως 60 εκατ. ευρώ

Απόφαση για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 60 εκατ. ευρώ έλαβε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ιατρικό Αθηνών. Παράλληλα, ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της. 

  • του Χρήστου Κίτσιου
Ιατρικό: Απόφαση για ομολογιακό έως 60 εκατ. ευρώ
Απόφαση για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 60 εκατ. ευρώ έλαβε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ιατρικό Αθηνών η οποία διεξήχθη προ ολίγου, εξουσιοδοτώντας το δΔιοικητικό συμβούλιό της να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για την έκδοσή του.

Με την κινητικότητα στον τομέα των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες να παραμένει υψηλή, το Ιατρικό Αθηνών επιδιώκει να διαθέτει έτοιμη γραμμή χρηματοδότησης προκειμένου να δράσει γρήγορα και ευέλικτα στην περίπτωση που παρουσιαστούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Άλλωστε, το Ιατρικό συμμετέχει ακόμη στη διαδικασία για την πώληση του 75% της Medicom Systems, η οποία ελέγχει κλινική στο Βουκουρέστι. Το Ιατρικό έχει καταθέσει προσφορά μόνο για την εν λόγω εταιρία και όχι για την Ευρωκλινική, την οποία επίσης πουλά η Eureko και αναμένει για το αν τελικά θα προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του, κ. Γ. Αποστολόπουλο, βρίσκεται σε φάση έκρηξης της ανάπτυξης καθώς εκπονούνται σειρά επενδυτικά πλάνα σε συνεργασία με τον στρατηγικό του εταίρο, τον γερμανικό όμιλο Asklepios. Το Ιατρικό πέραν της Medicom System δουλεύει μια σειρά επενδύσεις σε εξειδικευμένους τομείς στην Ελλάδα και την επέκταση των εργασιών του στη ΝΑ. Ευρώπη.

Κεντρικό ρόλο, ως προς τις εν Ελλάδι επενδύσεις του, θα έχει η ανέγερση κλινικών στην ιδιόκτητη έκταση που διαθέτει στην Παιανία. Το επιχειρησιακό πλάνο της Ιατρικό θα ανακοινωθεί αναλυτικά το προσεχές φθινόπωρο, ενώ σε σχέση με την καθυστέρηση στην εκπόνησή του ο διευθύνων σύμβουλος της Ιατρικό, κ. Β Αποστολόπουλος, τόνισε πως "πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές στην Ελλάδα που η περίοδος σχεδιασμού είναι μακρά, θα ακολουθήσει όμως σύντομο χρονικό διάστημα υλοποίησης".

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε οικονομικές καταστάσεις του 2007 και τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή και απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. και τους ορκωτούς από κάθε ευθύνη .

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 4ης Ιουλίου 2008.

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα από την Τρίτη 15 Ιουλίου 2008 έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009.

Τέλος, το σώμα των μετόχων ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με κατώτατη τιμή τα 2 ευρώ και ανώτατη τα 6 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ισχύει από την 1η/7/08 έως τις 30/6/09.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v