Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Προς αύξηση κεφαλαίου από stock options

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει, ότι με την από 26-6-2008 απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 1.939.850 ευρώ, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

ΕΤΕ: Προς αύξηση κεφαλαίου από stock options
Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει, ότι με την από 26-6-2008 απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το συνολικό ποσό των 1.939.850 ευρώ, με την έκδοση 387.970 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ εκάστης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ΑΜΚ συμμετέχουν αποκλειστικά οι δικαιούχοι (εκτελεστικά μέλη Δ.Σ., διευθυντικά στελέχη και προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων εταιρειών) που άσκησαν δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών της Τράπεζας, σύμφωνα με το θεσπισθέν από τη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της 1.6.2006 Πρόγραμμα, τις αποφάσεις Δ.Σ. περί εφαρμογής του και διάθεσης αντίστοιχων δικαιωμάτων και τον Κανονισμό του.

Μετά την ανωτέρω αύξηση το ολοσχερώς καταβεβλημένο Μετοχικό Κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.490.771.345 ευρώ, διαιρούμενο α) σε 496.654.269 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ η καθεμία και β) σε 25.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Κατά την ίδια ανωτέρω συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την προσαρμογή του Καταστατικού της Τράπεζας στην ανωτέρω αύξηση, για την ολοκλήρωση της οποίας θα τηρηθούν οι διατυπώσεις της εταιρικής νομοθεσίας.
 
Για την εισαγωγή των μετοχών που θα προκύψουν από την ανωτέρω αύξηση κεφαλαίου, μετά την ολοκλήρωσή της, προς διαπραγμάτευση, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας σύμφωνα με τη νομοθεσία περί κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v