Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ. Φώλιας: "Αποφασισμένες οι αυξήσεις της ΔΕΗ"

Οι αυξήσεις 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου είναι αποφασισμένες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλιας, σημειώνοντας ότι περιμένει πρόταση της ΡΑΕ για τον τρόπο κατανομής της αύξησης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Χ. Φώλιας: Αποφασισμένες οι αυξήσεις της ΔΕΗ
Οι αυξήσεις 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου είναι αποφασισμένες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, σημειώνοντας ότι περιμένει πρόταση της ΡΑΕ για τον τρόπο κατανομής της αύξησης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση το πάγωμα της αύξησης των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, ο υπουργός ανέφερε ότι η αύξηση αυτή έχει αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες, είναι 7% μεσοσταθμικά και περιμένει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες την πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθεί η αύξηση.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, ο κ. Φώλιας τόνισε ότι, όπως είχε γίνει και με την προηγούμενη αύξηση, οπότε οι χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 800 KW, που αποτελούν το 43% του συνόλου της κατανάλωσης, δεν είχαν επιβαρυνθεί με αύξηση, έτσι και τώρα η αύξηση θα είναι μηδενική γι' αυτές, ενώ μηδενική θα είναι η αύξηση και για τους πολύτεκνους. «Σήμερα η ΔΕΗ έχει προσθέσει 16% στις τιμές της, αλλά εξακολουθεί στην Ευρώπη των 27 να έχει το χαμηλότερο τιμολόγιο σε πραγματικές τιμές», είπε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v