Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ: Επέκταση στη διαχείριση εγκαταστάσεων

Στο χώρο της διαχείρισης εγκαταστάσεων επεκτείνει τις δραστηριότητές της η J&P Άβαξ. Κέρδισε διαγωνισμό για τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Η ΓΣ ενέκρινε μέρισμα 0,12 ευρώ.

  • της Μάρως Τσαντίλα
Άβαξ: Επέκταση στη διαχείριση εγκαταστάσεων
Στο χώρο της διαχείρισης εγκαταστάσεων επεκτείνει τις δραστηριότητές της η J&P Άβαξ.

Η εταιρία κέρδισε πρόσφατα τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε, που αφορά τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ.

Η παροχή υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει 4 έτη, ενώ στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχε και η Hochtief.

Ο Όμιλος J&P Άβαξ για το 2008 εκτιμά ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 850 εκατομμύρια ευρώ αντί των 683 εκατομμυρίων που ήταν το προηγούμενο έτος.
 
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό το τζίρου της εταιρείας προέρχεται από δραστηριότητες του εξωτερικού. Το 2007 η συμμετοχή των έργων εξωτερικού στον κύκλο εργασιών ανήλθε σε 44% έναντι 35% το 2006 και 19% το 2005. Από έργα που έχει αναλάβει ο Όμιλος στο εξωτερικό προέρχεται και το 43% από τα συνολικά 3 δισ. ευρώ που είναι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου J&P Αβαξ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε το πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης ότι η εξαγορά της εταιρείας Αθηνά έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον Όμιλο ιδίως λόγω της ειδίκευσης που έχει η εισηγμένη στα λιμενικά έργα. Ενδεικτικό είναι ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των λιμενικών έργων ανέρχεται σε 516 εκατομμύρια ευρώ και εξ’ αυτών το 90% θα κατασκευάσει η Αθηνά.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας ερωτηθείσα σχετικώς απάντηση ότι σύντομα αναμένει να περάσουν στον έλεγχο της οι μετοχές της εταιρείας Αθηνά που κατείχαν μέτοχοι της εταιρείας με τους οποίους ο Όμιλος βρίσκονταν σε δικαστική διένεξη η οποία και ολοκληρώθηκε θετικά για την J&P.

Πάντως ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελικώς αποφάσεις για το αν η μετοχή της Αθηνάς θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ούτε αν κατά την σχεδιαζόμενη επανάκριση των τεχνικών εταιρειών ο Όμιλος θα διατηρήσει και τα δύο πτυχία 7ης τάξης που διαθέτει.

Στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων ο Όμιλος αναμένει έσοδα 250 εκατομμυρίων ευρώ από τα ακίνητα που έχει αναπτύξει σε Ελλάδα, Ρουμανία και Πολωνία.

Στην Ελλάδα η εταιρεία αναμένει ότι εντός του έτους θα έχει λάβει της άδειες για την αξιοποίηση οικοπέδου στον Πειραιά, κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου πρόκειται να δομηθούν 60.000 τμ. γραφειακών χώρων που είτε θα ενοικιαστούν είτε θα πωληθούν. Επίσης αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει η κατασκευή 70 κατοικιών στην περιοχή Αγίου Θωμά στο Μαρούσι σε οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο Cosmopollis.


---Μέρισμα 0,12 ευρώ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007.

Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της Παρασκευής 27 Ιουνίου 2008.

Από την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008, οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v