Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον Sistema για το 100% της Intracom Tel.

Πληροφορίες για ανεπιβεβαίωτο ενδιαφέρον της Sistema για την απόκτηση του 49% της Intracom Telecom που δεν κατέχει προέκυψαν μετά από συνάντηση του αντιπροέδρου της ρωσικής εταιρίας με Έλληνες δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ενδιαφέρον Sistema για το 100% της Intracom Tel.
Ανεπιβεβαίωτο ενδιαφέρον της Sistema για την απόκτηση του 49% της Intracom Telecom που δεν κατέχει επικαλούνται δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με το πρωινό report της P&K Securities.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, από τις 30 Ιουνίου «τρέχει» η τριετής περίοδος κατά την οποία η Intracom έχει δικαίωμα να αποφασίσει την πώληση του υπόλοιπου 49% που κατέχει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Κατά τα δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον της ρωσικής εταιρίας για ενεργοποίηση της option εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Sistema σε συνάντηση που είχε στη Μόσχα με Έλληνες δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά την στάση της Intracom Holding έναντι των ρωσικών προθέσεων, πρέπει να θεωρείται πιθανό το "πράσινο φως", αφού η είσοδος της ρωσικής εταιρίας στη θυγατρική δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς δεν υπήρξε αύξηση των παραγγελιών για την εταιρία.  

Άλλωστε, το ελάχιστο ποσό το οποίο περιλαμβάνετο στην αρχική συμφωνία για την περίπτωση που οι Ρώσοι ήθελαν να αγοράσουν το υπόλοιπο 49% είναι στα 160  εκατ. ευρώ- υψηλότερο των 120 εκατ. ευρώ που κατεβλήθησαν για την εξαγορά του 51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v