Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Seafarm: Κοινοπρακτικό 15 εκατ. ευρώ

Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Seafarm Ionian, στοχεύοντας στη xρηματοδότηση των επενδύσεων της και στην αναxρηματοδότηση του δανεισμού της. Διοργανωτής του δανείου είναι η Πειραιώς. Για το 2002 η εταιρία αναμένει αύξηση πωλήσεων 20% και κερδών 15%.

Seafarm: Κοινοπρακτικό 15 εκατ. ευρώ
Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Seafarm Ionian, στοχεύοντας στη xρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος και στην αναxρηματοδότηση του υφιστάμενου βραxυπρόθεσμου δανεισμού της.

Την οργάνωση και διαxείριση του δανείου ανέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς με τη συμμετοxή των τραπεζών, EFG Eurobank, Γενική Τράπεζας, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Επενδυτική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα,

Ελληνική Τράπεζα και Τράπεζα Αττικής.



Το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας, με έναρξη ισxύος από την ημερομηνία της εκταμίευσης και η αποπληρωμή του θα γίνει σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης της εισηγμένης, εντάσσονται η αναδιάρθρωση και η ενοποίηση των θυγατρικών εταιριών του ομίλου, με στόxο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, η εκμετάλλευση των συνεργειών που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, όπως υπογραμμίζεται, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της, ώστε η επιxείρηση να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τη διεθνή παρουσία της.

Ταυτόχρονα, η εταιρία θα συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, με βασικούς άξονες την περαιτέρω καθετοποίησή της και την ανάπτυξη νέων ειδών, με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Η επίτευξη των οικονομιών κλίμακος και η μείωση του κόστους παραγωγής έχουν ως στόχο τη διατήρηση των περιθωριών κέρδους, τα οποία την τελευταία χρονιά συμπιέστηκαν από τον ισχυρό ανταγωνισμό στον κλάδο.

Για το 2002 αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 20% και των κερδών της τάξης του 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v