Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωκλινική:Μόνος ενδιαφερόμενος η Global Finance

Μειώνονται οι εναλλακτικές επιλογές για τη Eureko αναφορικά με την πώληση της Ευρωκλινικής, μετά τη διακοπή των συζητήσεων με MIG. Μόνος ενδιαφερόμενος η Global Finance. Εκτός διαγωνισμού η Ρουμανία.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Ευρωκλινική:Μόνος ενδιαφερόμενος η Global Finance
Μειώνονται οι εναλλακτικές επιλογές για τον όμιλο Eureko αναφορικά με την πώληση του 75% της Ευρωκλινικής Αθηνών και της θυγατρικής της Ευρωκλινική Παίδων, καθώς μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία της Euromedica την περασμένη Παρασκευή διακόπηκαν και οι συνομιλίες με τη MIG.

Εφόσον η Eureko επιμείνει στην απόφασή της, τότε ουσιαστικά μοναδικός ενδιαφερόμενος για τον όμιλο Ευρωκλινική Αθηνών παραμένει η Global Finance η οποία σύμφωνα με κύκλους του πωλητή έχει κάνει και την καλύτερη οικονομική προσφορά.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο διαγωνισμός είτε θα τελειώσει εντός του επόμενου μήνα με την ανακήρυξη της Global ως οριστικού πλειοδότη είτε θα κηρυχτεί άγονος. Σημειώνεται πως με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός έχουν δυνατότητα επανόδου όλοι οι -αρχικώς- ενδιαφερόμενοι, ενώ προσφορές μπορούν να καταθέσουν και όσοι δεν συμμετείχαν εξαρχής στη διαδικασία.

Εξελίξεις προκύπτουν και στο σκέλος της πώλησης του 75% της Medicom Systems η οποία ελέγχει κλινική στη Ρουμανία. Ο όμιλος Eureko εμφανίζεται σκεπτικός το τελευταίο διάστημα για το αν θα προχωρήσει τελικώς στην πώληση της κλινικής στη Ρουμανία, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι πρόκειται για πολύτιμο στοιχείο ενεργητικού του οποίου η αξία θα ενισχυθεί συν τω χρόνω. Με βάση το παραπάνω κλίμα και από τη στιγμή που δεν υπήρξε ικανοποιητική προσφορά για το σύνολο των προς πώληση εταιριών είναι ιδιαίτερα πιθανόν η Ρουμανία να βγει τελικώς εκτός πακέτου πώλησης και να διατηρηθεί από τη Eureko.

Για την απόκτηση του 75% της Medicon System είχαν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον το Ιατρικό Αθηνών και η ΜΙG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v