Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Teledome κατά Intracom

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των Intracom, HOL, Unibrain, Proton Bank κ.ά. κατέθεσε στις 17/6 η Teledome, όπως ανακοίνωσε η Intracom.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Teledome κατά Intracom
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των Intracom, HOL, Unibrain, Proton Bank κ.ά. κατέθεσε η Teledome, ανακοίνωσε η Intracom.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας:

"Τη 17η.06.2008 ασκήθηκε, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η υπ' αριθμόν 120365/2008 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας «TELEDOME  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής «Teledome») κατά των εταιριών «ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», «HELLAS ON LINE Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίας Συσκευών και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής», «ΓΙΟΥΝΙΜΠΡΕΪΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Παραγωγής Λογισμικού και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Πολλαπλών Χρήσεων», «PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και κατά των κ. Δημητρίου Κλώνη του Χρήστου, Στέφανου Λουκάκου του Αθανασίου, Νικολάου - Σωκράτη Λαμπρούκου του Δημητρίου, Γεωργίου Ζαχόπουλου του Κωνσταντίνου και Ηλία Τσοτάκου του Σαράντη.

Με την εν λόγω αίτηση, η Teledome ζητά την επιβολή των κατ' άρθρα 704 και 692 ΚΠολΔ ασφαλιστικών μέτρων και συγκεκριμένα να υποχρεωθούν οι καθ' ων η αίτηση, από κοινού ή εις ολόκληρον έκαστος, σε εγγυοδοσία υπέρ της Teledome με εγγυητική επιστολή αξιοχρέου τραπέζης, λειτουργούσας στην Ελλάδα, πλην της Proton Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρία, αορίστου διαρκείας και ύψους ευρώ 36.488.375 (31.488.375 + 5.000.000), πλέον τόκων και εξόδων, δηλαδή συνολικά για ποσό ευρώ 45.000.000, προς εξασφάλιση της απαιτήσεως της Teledome, που περιγράφεται στο ιστορικό της αίτησης.

Πρόκειται για την απαίτηση που διεκδικείται με την από 4.03.2008 αγωγή των Teledome, Moonboat Corporation και Αριστείδη Δημόπουλου κατά των ίδιων ως άνω αντιδίκων, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στο έντυπο του άρθρου 4 Ν. 3401/2005 που έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού και έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τις 5.06.2008, εν όψει της συγχώνευσης των συνδεδεμένων με την Εταιρία εταιριών Unibrain Α.Ε. και Hellas On Line (το «Έγγραφο Συγχώνευσης»).

Άλλως, και σε περίπτωση μη παροχής της ανωτέρω εγγυοδοσίας από τους καθ' ων, η Teledome ζητά να της επιτραπεί να εγγράψει προσημείωση υποθήκης ή/και να επιβάλει συντηρητική κατάσχεση σε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία των καθ' ων, είτε εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων, και μέχρι το ποσό των ευρώ 45.000.000 ή άλλως, και σε κάθε περίπτωση, να διατάξει το Δικαστήριο σε βάρος των καθ' ων το πλέον πρόσφορο κατά την κρίση του μέτρο για την εξασφάλιση της απαίτησής της.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Εταιρίας εκτιμούν ότι οι πιθανότητες ευδοκίμησης της από 4.03.2008 αγωγής της Teledome και λοιπών είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Κατ’ επέκταση εξαιρετικά περιορισμένες είναι και οι πιθανότητες ευδοκίμησης της πιο πάνω αναφερθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εν προκειμένω ύπαρξη ασφαλιστέας απαίτησης της Teledome κατά της Εταιρίας.

Συνεπώς, η Εταιρία εκτιμά ότι οι πιθανότητες ευδοκίμησης της εν λόγω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ωστόσο, τυχόν αρνητική για την Εταιρία έκβαση της αίτησης, σε αντίθεση προς τα εδώ εκτιμώμενα θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιωδώς την οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματα της Εταιρίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη δικάσιμο της 18ης.06.2008 η Teledome παραιτήθηκε, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από το δικόγραφο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε ασκήσει κατά των Hellas on Line και Unibrain, με το οποίο ζητούσε την αναστολή της ισχύος των αποφάσεων των οργάνων των εταιριών αυτών σχετικά με τη συγχώνευσή τους. Αίτημα της Teledome για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής είχε ήδη απορριφθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Απριλίου 2008.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Εταιρία έχει ήδη δώσει εντολή προς τους νομικούς της συμβούλους για την άσκηση αγωγής κατά της Teledome και των εκπροσώπων της για την αποκατάσταση κάθε ζημίας της Εταιρίας από τους αβάσιμους, αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς που περιλαμβάνει η Teledome στην εν λόγω αίτησή της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v