Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ

Το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Στόχος του οργανογράμματος η μεγαλύτερη ευελιξία και η μείωση του κόστους σε μεσοπρόθεσμη βάση.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ
Το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Στόχος του οργανογράμματος αυτού είναι η μεγαλύτερη ευελιξία, η μείωση του κόστους σε μεσοπρόθεσμη βάση, καθώς και οι προϋποθέσεις για νέες κατευθύνσεις της εισηγμένης εταιρίας, όπως η καθετοποίηση των εργασιών, η γεωγραφική επέκταση και η ανάπτυξη νέων εργασιών με εκμετάλλευση του δικτύου πωλήσεων.

Το οργανόγραμμα αυτό δεν θίγει εργασιακά δικαιώματα (έχει την έγκριση και του Δ.Σ. και των εργαζομένων) και θα δώσει έμφαση σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, στο να δημιουργηθεί ένα πιο «σφιχτό» δίκτυο, καθώς επίσης και στην αναβάθμιση του μάρκετινγκ και των σχέσεων με τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη νέα οργάνωση, η ΟΠΑΠ ΑΕ καθορίζει και παρακολουθεί την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου, λειτουργεί τα παιχνίδια και καθορίζει και παρακολουθεί τις πολιτικές για το δίκτυο.

Από την πλευρά της η θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών εκτελεί τις πολιτικές για το δίκτυο, εισηγείται βελτιώσεις, υποστηρίζει και ελέγχει το δίκτυο.

--- Τι ειπώθηκε για αριθμό πρακτορείων, νέες δραστηριότητες, μονοπώλιο

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε: «Δεν θα εκδίδονται νέες άδειες πρακτορείων και ο αριθμός τους θα μειωθεί σε βάθος χρόνου και για το σκοπό αυτό θα τεθούν εκτός δικτύου «λιμνάζοντα» πρακτορεία, και ενδεχομένως ορισμένα άλλα πρακτορεία που λειτουργούν με «περίεργο» τρόπο».

Α) Δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική επίπτωση για την κερδοφορία του ΟΠΑΠ από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Β) Ο ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται για επέκταση των δραστηριοτήτων του εκτός Ελλάδας και αυτό δεν αντιβαίνει σε καμία περίπτωση με το μέτωπο της διατήρησης του κρατικού μονοπωλίου στην Ελλάδα.

Γ) Εάν κάποια χρονική στιγμή θιγεί σε κάποιον βαθμό το κρατικό μονοπώλιο στην Ελλάδα, τότε ο Οργανισμός θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του στις λοταρίες, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Δ) Σε ερώτηση αν το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ θα καταφύγει και εναντίον του ελληνικού δημοσίου σε περίπτωση άρσης του κρατικού μονοπωλίου, ο κ. Χατζηεμμανουήλ απάντησε ότι «το Δ.Σ. θα στηρίζει με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα των μετόχων».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε το ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ για επέκταση στις γειτονικές αγορές, όπως Ρουμανία - Βουλγαρία, αλλά και στην Τουρκία και ειδικότερα στον επικείμενο διαγωνισμό για την Milli Piyango.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v