Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: "Επιτροπή σοφών" πίσω από τις κινήσεις

Ατυπη αλλά βαρύνουσας σημασίας επιτροπή που αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής, ερευνά ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει την τράπεζα σε επίπεδο στρατηγικής εξάπλωσής της.

  • του Γιώργου Μαντέλα
Εθνική: Επιτροπή σοφών πίσω από τις κινήσεις
Μια άτυπη επιτροπή, η οποία έχει ως αντικείμενο να μελετά τις ενδεχόμενες συνέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν για λογαριασμό του ομίλου Εθνικής Τράπεζας, από πιθανές στρατηγικές κινήσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΤΕ.

Η επιτροπή αυτή αποτελείται από έμπειρα -στο συγκεκριμένο αντικείμενο- στελέχη της τράπεζας, τα οποία μελετούν συνεχώς αριθμούς, ποσοστά, μερίδια κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να ενδιαφέρει την ΕΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξάπλωσης της.

Η ύπαρξη της είναι ανεπίσημη, αλλά οι εισηγήσεις της προς το μάνατζμεντ της Εθνικής λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη.

Το κύριο βάρος της προσοχής της, όμως, επικεντρώνεται στο κομμάτι των συνεργειών, που θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν για την ΕΤΕ από οποιαδήποτε στρατηγική πρωτοβουλία που θα αναλάμβανε. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, αποτελεί σε αυτή τη φάση "το Α και το Ω" για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της τουρκικής Finansbank, η οποία "κόλλησε" αμέσως στον όμιλο Εθνικής Τράπεζας και σήμερα συμβάλλει τα μέγιστα στην κεροφορία του. Εκτιμάται μάλιστα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αυτή η συμμετοχή θα γίνει ακόμα πιο αποφασιστική, μεγιστοποιώντας έτσι την αξία της στρατηγικής κίνησης που έγινε στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v