ΟΛΠ: Μεταξύ 23-25/7 οι δημόσιες εγγραφές

Στο διάστημα 23 με 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Η εταιρία θα διαθέσει 4.375.000 κοινές ονομαστικές υφιστάμενες μετοχές, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

ΟΛΠ: Μεταξύ 23-25/7 οι δημόσιες εγγραφές
της Αντιόπης Σχοινά

Στο διάστημα 23 με 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Η εταιρία θα διαθέσει 6.375.000 κοινές ονομαστικές υφιστάμενες μετοχές κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, εκ των οποίων οι 303.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών, ενώ το εύρος τιμής διάθεσης αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει σε κάθε ιδιώτη επενδυτή κίνητρο διακράτησης μιας μετοχής για κάθε 10 μετοχές που θα διακρατηθούν για περίοδο 6 μηνών.

Την παρουσίαση της εταιρίας πραγματοποίησε σήμερα στους εκπροσώπους τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Σωτ. Θεοφάνης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας για τα έτη 2003-2007, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 429 εκατ. ευρώ, καθώς και στα οικονομικά μεγέθη του οργανισμού.

Οσον αφορά στα κέρδη προ φόρων της εταιρίας, για το 2003 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 31 εκατ. ευρώ έναντι 30,1 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ αντίστοιχη αύξηση προσδοκάται και για τον κύκλο εργασιών, ο οποίος στην προηγούμενη χρήση διαμορφώθηκε στα 130,8 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, ο κ. Θεοφάνης σημείωσε ότι αυτό θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια, κοινοτικούς πόρους αλλά και δανεισμό, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε στην ακίνητη περιουσία του οργανισμού και στον τρόπο αξιοποίησής της. Ο κ. Θεοφάνης σημείωσε ότι η εταιρία θα εξετάσει όλες τις πιθανές δυνατότητες αξιοποίησης της περιουσίας αυτής, ενώ δεν απέκλεισε, αν αυτό κριθεί προσοδοφόρο, ακόμη και τη δημιουργία αυτόνομης θυγατρικής εταιρίας για τον τομέα των ακινήτων, καθώς, όπως τόνισε, η αυτονόμηση προσφέρει μεγαλύτερες αξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v