Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Όργιο φημών έπληξε τη μετοχή

Έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε στην αγορά για «πάγωμα» των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ και για παραίτηση του προέδρου κ. Π. Αθανασόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να κάνει «βουτιά» έως και 13,58% (20,74 ευρώ) η μετοχή.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Όργιο φημών έπληξε τη μετοχή
Έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε στην αγορά για «πάγωμα» των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ και για παραίτηση του προέδρου της Επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλου είχε ως αποτέλεσμα να κάνει «βουτιά» έως και 13,58%  (20,74 ευρώ) η μετοχή της εισηγμένης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες αυτές, αναφέροντας ότι οι αυξήσεις που έχουν εγκριθεί θα πραγματοποιηθούν, ήτοι μεσοσταθμική αύξηση 7% στα τιμολόγια από τον Ιούλιο, καθώς και απελευθέρωση των τιμολογίων υψηλής τάσης και ελεύθερη διαπραγμάτευση των συμβάσεων με πλαφόν αύξησης 10%.

Επιπλέον, από τις αρχές του 2009 εξαιτίας της ενεργοποίησης της ρήτρας καυσίμου τα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα σημειώσουν νέα αύξηση πάνω από 5%, εφόσον στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν στα 130 δολάρια το βαρέλι και η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σε 1,55 ευρώ.

Την εγκεκριμένη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ επιβεβαιώνει και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί σε κυριακάτικο φύλλο. Συγκεκριμένα, ο κ. Φώλιας απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ απαντά κατηγορηματικά: «Καμία νέα αύξηση πέραν των προγραμματισμένων και ήδη αποφασισμένων και υπογεγραμμένων. Καμία άλλη».

Να σημειωθεί ότι στην κλειστή συνεδρίαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ ο κ. Αθανασόπουλος ερωτηθείς από μικρομετόχους αν υπάρχει ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι αυξήσεις που έχουν εγκριθεί λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. «Δεν θα μας έβρισκε σύμφωνους κάτι τέτοιο. Άλλωστε διαχρονικά θα απέβαινε εις βάρος των καταναλωτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v