Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Με 45% στο νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Στο 45% ανέρχεται η συμμετοχή των ΕΛΠΕ στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με την ΑΕΓΕΚ και το διεθνή ενεργειακό οίκο Tractebel. Η ΑΕΓΕΚ θα συμμετέχει με 10% και η Tractebel με 45%.

ΕΛΠΕ: Με 45% στο νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής
Με 45% θα συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής (ισχύος 390 MW) που θα κατασκευάσουν από κοινού με το διεθνή ενεργειακό οίκο Tractebel και την κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ. Με ποσοστό 45% θα συμμετέχει η Tractebel και με 10% η ΑΕΓΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός θα κατασκευαστεί σε χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος του Oμίλου Ελληνικά Πετρέλαια, στo πλαίσιo της άδειας που δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ με την ολοκλήρωσή του το 2004, ο σταθμός θα εφοδιάζει με ηλεκτρισμό τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες επιχειρήσεις, ενώ θα ενταχθεί στο Εθνικό Ενεργειακό Πλέγμα.

Επίσης, οι τρεις εταιρίες συμφώνησαν επίσης για τη διερεύνηση επιπλέον δυνατοτήτων για κοινές προσπάθειες ανάπτυξης στους τομείς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και σε γειτονικές περιοχές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει με ποσοστό 37% στην εταιρία ΕΛΠΕΤ Βαλκανική, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ στα Σκόπια, ενώ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v