Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι όροι του σχεδίου συγχώνευσης Eurobank- ΕΠΑΝ

Οι βασικοί όροι της συγχωνεύσεως μεταξύ της Eurobank και των Επενδύσεων Ανάπτυξης κοινοποιήθηκαν σήμερα στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με αυτούς, ορίζεται ότι η συγχώνευση των ανωτέρω δύο εταιριών θα γίνει με απορρόφηση της ΕΠΑΝ από την Eurobank.

Οι όροι του σχεδίου συγχώνευσης Eurobank- ΕΠΑΝ
Οι βασικοί όροι της συγχωνεύσεως μεταξύ της Eurobank και των Επενδύεων Ανάπτυξης κοινοποιήθηκαν σήμερα στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με αυτούς, όπως περιγράφονται στο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, το οποιο υπεγράφη στις 23 Ιουνίου, ορίζεται ότι η συγχώνευση των ανωτέρω δύο εταιριών θα γίνει με απορρόφηση της ΕΠΑΝ από την Eurobank.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο συγχωνευόμενων εταιριών, με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 30ής Απριλίου 2003, που συνέταξαν οι συγχωνευόμενες εταιρίες για τον σκοπό της συγχώνευσης.

Τα ανωτέρω στοιχεία ενεργητικού και παθητικού θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της Eurobank μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η οποία άλλωστε θα ολοκληρωθεί, μετά την έκδοση της σχετικής άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την καταχώριση της εγκριτικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης στο Μητρώο Α.Ε. του Υπουργείου.

Τότε, η ΕΠΑΝ θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση, ενώ η Eurobank θα αναλάβει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ΕΠΑΝ, εξομοιούμενη με καθολική διάδοχο της τελευταίας. Οι πράξεις της ΕΠΑΝ που διενεργούνται από 1-5-2003 και εφεξής θα θεωρούνται, από λογιστική άποψη, ότι διενεργούνται για λογαριασμό της Eurobank.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank μετά τη συγχώνευση (”Νέο Μετοχικό Κεφάλαιο”) θα ισούται με το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των συγχωνευόμενων εταιριών, μετά την αφαίρεση της συνολικής ονομαστικής αξίας ορισμένων μετοχών οι ”οποίες ανήκουν είτε στην Eurobnak, είτε στην ΕΠΑΝ και για αυτό δεν θα ανταλλαγούν, σύμφωνα με τον νόμο, με Νέες Μετοχές της Eurobank μετά τη συγχώνευση” πλέον κεφαλαιοποιήσεως μέρους της διαφοράς από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον της Eurobank, με παράλληλη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από 2,89 ευρώ σε 2,95 ευρώ.

Ετσι, το Νέο Μετοχικό Κεφάλαιο θα ανέρχεται στο ποσό των 927.925.110,75 ευρώ και θα διαιρείται σε 314.550.885 ονομαστικές μετοχές, όλες κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 2,95 ευρώ η κάθε μία (”Νέες Μετοχές”).

Η σχέση ανταλλαγής των Νέων Μετοχών με τις ανταλλασσόμενες παλαιές μετοχές της Eurobank Ergasias και της ΕΠΑΝ (περαιτέρω ”Παλαιές Μετοχές”) προσδιορίστηκε με βάση την σχέση των αξιών των συγχωνευόμενων εταιριών και προέκυψε ότι η δίκαιη και λογική σχέση ανταλλαγής είναι η ακόλουθη: α) Κάθε μία (1) από τις Παλαιές Μετοχές της Eurobank θα αντιστοιχεί προς μία (1) Νέα Μετοχή. β) Κάθε έξι μετοχές και τέσσερα δέκατα μετοχής (6,4) από τις Παλαιές Μετοχές της Επενδύσεις Αναπτύξεως θα αντιστοιχούν προς μία (1) Νέα Μετοχή.

Από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης η Eurobank θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνουν οι ηλεκτρονικές καταχωρήσεις άυλων τίτλων (όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία) για το σύνολο των Νέων Μετοχών, εις ”ανταλλαγή” των Παλαιών Μετοχών.

Σημειώνεται ότι όλες οι Νέες Μετοχές θα συμμετάσχουν στη διανομή κερδών χρήσεως 2003 και των εφεξής χρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v