Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μάχη με Enel σε αλβανικό "μέτωπο"

Από το φθινόπωρο θα «κονταροχτυπηθούν» η ENEL και η σύμπραξη ΔΕΗ με RWE για τη δημιουργία λιθανθρακικής μονάδας στην Αλβανία. Προχωρά η συνεργασία της RWE με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον τομέα των ΑΠΕ.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Μάχη με Enel σε αλβανικό μέτωπο
Από το φθινόπωρο θα «κονταροχτυπηθούν» η ENEL και η σύμπραξη ΔΕΗ με RWE για τη δημιουργία λιθανθρακικής μονάδας στην Αλβανία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, το κοινοπρακτικό σχήμα της ΔΕΗ με την RWE, στο οποίο συμμετέχει και η ΤΙΤΑΝ, πρόκειται να υποβάλει επίσημα στο επόμενο τρίμηνο προς την αλβανική κυβέρνηση την πρόταση για την κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα, όπως ανάλογα θα πράξει και η ENEL.

Στις αρχές Ιουνίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος είχε ενημερώσει προφορικά τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα για την πρόθεση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει το συγκεκριμένο project. Από εκεί και πέρα, οι προσφορές θα υποβληθούν και επίσημα μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού και εναπόκειται στην αλβανική κυβέρνηση να επιλέξει τον επενδυτή που θα υλοποιήσει την επένδυση.
 
Στο μεταξύ, προχωρά η συνεργασία της RWE με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον τομέα των ΑΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη επιλεγεί νησί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σχεδιάζεται να προωθηθεί το πρώτο project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v