Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά του 50% της DISTRICT TWO από ΚΟΡΡΕ

Η Κορρές ανακοινώνει, ότι την 11.06.08 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 50% της District Two, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό τοπικό διανομέα των προϊόντων της εταιρίας στην αγορά της Γερμανίας με τίμημα 750.000 ευρώ.

Εξαγορά του 50% της DISTRICT TWO από ΚΟΡΡΕ
Η Κορρές ανακοινώνει, ότι την 11.06.08 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 50% της District Two Cosmetics Distribution GmbH, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό τοπικό διανομέα των προϊόντων της εταιρίας στην αγορά της Γερμανίας με τίμημα 750.000 ευρώ.

Η District Two, με έδρα το Μόναχο, ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί μια αναπτυσσόμενη εταιρεία διανομής σε περισσότερους από 380 γνωστούς πελάτες λιανικής. Οι πωλήσεις της DISTRICT TWO για το 2007 διαμορφώθηκαν στα ευρώ 1,6 εκατ., με τα προϊόντα της Κορρές και της Kings & Queens να έχουν συμμετοχή άνω του 70% στο σύνολο.

Η εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας διανομής από την Εταιρεία εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Γερμανία, λαμβάνοντας ακόμα πιο ουσιαστική θέση στη συγκεκριμένη αγορά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Γερμανία χαρακτηρίζεται από την έντονη κατανάλωση καλλυντικών φυσικών προϊόντων, γεγονός που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον Όμιλο.

Πιο αναλυτικά, η Εταιρεία, μέσω της District Two, έχει παρουσία στην Γερμανική αγορά σε επώνυμες αλυσίδες επιλεκτικής και ημι-επιλεκτικής διανομής, ενδεικτικά αναφερομένων των Douglas και KaDeWe ενώ παράλληλα έχει ανοίξει και ένα κατάστημα Κορρές στην Φραγκφούρτη.

Με αυτήν την κίνηση, η Εταιρεία προσβλέπει στην στρατηγική συνεργασία με τον τοπικό διανομέα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο σημάτων της Εταιρείας Κορρές και Kings & Queens στην εν λόγω αγορά, ενδυναμώνοντας τις ενέργειες προώθησής τους και διεισδύοντας περαιτέρω μέσω νέων συνεργασιών σε νέα σημεία ημι-επιλεκτικής και επιλεκτικής διανομής, τα οποία και αποτελούν τα κύρια κανάλια διανομής των προϊόντων του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v