Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 96,13% της Everest συγκέντρωσε η Αλκμήνη

Ποσοστό 96,13% συγκέντρωσε συνολικά η Αλκμήνη Catering κατά τη διάρκεια της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Everest που ολοκληρώθηκε στις 10/6.

Το 96,13% της Everest συγκέντρωσε η Αλκμήνη
Ποσοστό 96,13% συγκέντρωσε συνολικά η Αλκμήνη Catering κατά τη διάρκεια της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Everest που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα,  η Αλκμήνη Catering ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

Το Δ.Σ. του Προτείνοντος στην από 12η Μαρτίου 2008 συνεδρίασή του, αποφάσισε να υποβάλει Προαιρετική Δημόσια Πρόταση αγοράς κινητών αξιών προς τους μετόχους της Everest, για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας με αντάλλαγμα αγοράς 3,50 ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή.
 
Για το σκοπό αυτό o Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης, ενημερώνοντας εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την 12η Μαρτίου 2008.

H Δημόσια Πρόταση αφορούσε στο 100% των Μετοχών οι οποίες αντιπροσωπεύουν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Everest.

Ο Προτείνων δεσμεύτηκε να αποκτήσει όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν, δηλαδή κατ’ ανώτατο αριθμό 28.794.000 Μετοχές, ήτοι το 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, μαζί με όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, μόνον εφόσον οι Προσφερόμενες Μετοχές είναι ελεύθερες από κάθε νομικό και πραγματικό ελάττωμα και κάθε εν γένει εμπράγματο ή ενοχικό βάρος ή δέσμευση υπέρ τρίτου, κατάσχεση ή διεκδίκηση εκ μέρους τρίτων.
 
Ως ελάχιστος αριθμός Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης που έπρεπε να προσφερθούν στον Προτείνοντα για να ισχύσει η παρούσα Δημόσια Πρόταση, ήταν οι 14.425.794 Μετοχές ή το 50,1% επί του συνολικού αριθμού των Μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Everest.

Μέτοχοι του Προτείνοντος είναι η Vivartia και ο κ. Λαυρέντιος-Στυλιανός Φρέρης με ποσοστό συμμετοχής ύψους 51% και 49% αντίστοιχα επί του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτού.

Κατά την ημερομηνία δημοσιοποίησης της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 12η Μαρτίου 2008, ο Προτείνων και η Vivartia δεν κατείχαν μετοχές της εταιρίας, ενώ ο κ. Λαυρέντιος Φρέρης κατείχε 7.147.584 μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 24,823% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρχαν πρόσωπα που ενεργούσαν για λογαριασμό ή συντονισμένα με τον Προτείνοντα σε σχέση με την Δημόσια Πρόταση, εκτός των μετόχων του Προτείνοντος, ήτοι Vivartia και κ. Λαυρέντιος Φρέρης. Ο εκ των μετόχων του Προτείνοντος κ. Λαυρέντιος Φρέρης, είχε δεσμευθεί να αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών του.

Κατά την Περίοδο Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης προσφέρθηκαν εγκύρως στον Προτείνοντα, από 429 συνολικά μετόχους της εταιρίας, 27.425.930 συνολικά μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 95,25% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Ο Προτείνων από την δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και την λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι από την 12η Μαρτίου 2008 έως και την 10η Ιουνίου 2008, απέκτησε κινητές αξίες της εταιρίας χρηματιστηριακώς, σε τιμή που δεν υπερέβη το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης. Όλες αυτές οι αποκτήσεις Μετοχών δηλώθηκαν και δημοσιεύτηκαν σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Νόμου. Μέχρι και την λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων κατείχε συνολικά 252.671 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,88% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι και την 11η Ιουνίου 2008 δεδομένα, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά, 27.678.601 μετοχές της εταιρίας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 96,13% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο Προτείνων έχει το δικαίωμα να επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών της εταιρίας από το Χ.Α..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v