Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ-Πετρόλα: Ανακοινώθηκε η σχέση ανταλλαγής

Στις 1,853066 μετοχές της Πετρόλα προς κάθε μετοχή των ΕΛ.ΠΕ ορίστηκε η σχέση ανταλλαγής των μετοχών που προκύπτουν από την συγχώνευση των δύο εταιριών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ των ΕΛ.ΠΕ πριν από λίγο.

ΕΛΠΕ-Πετρόλα: Ανακοινώθηκε η σχέση ανταλλαγής
Τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών που προκύπτουν από την συγχώνευση ΕΛ.ΠΕ - Πετρόλα ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΔΣ των ΕΛ.ΠΕ.



Σύμφωνα λοιπόν με τα ΕΛ.ΠΕ ”κάθε μέτοχος της απορροφούμενης εταιρίας ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. θα ανταλάσσει 1,853066 παλαιές ονομαστικές με ψήφο μετοχές της ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ονομαστικής αξίας 2,35 ευρώ που κατέχει, με μία νέα ονομαστική μετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία, που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση”

Η ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ έχει ως εξής:

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενόψει της συγχώνευσης της με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ενέκρινε την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2003 το σχετικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και την σε αυτό καθοριζόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιριών η οποία κρίθηκε δίκαιη και εύλογη μετά την εκτίμηση των οικονομικών μεγεθών των συγχωνευόμενων εταιριών από τους ανεξάρτητους ελεγκτικούς και λογιστικούς οίκους διεθνούς κύρους ”Διεθνής Ελεγκτική Α.Ε.” και ”GRANT THORNTON”. Σύμφωνα με το σχετικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιριών είναι η εξής :

Κάθε μέτοχος της απορροφούσας εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. θα ανταλλάσσει μία παλιά ονομαστική με ψήφο μετοχή ονομαστικής αξίας 1,80 ευρώ που κατέχει, με μία νέα ονομαστική με ψήφο μετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία που θα εκδοθεί μετά τη συγχώνευση.

Κάθε μέτοχος της απορροφούμενης εταιρίας ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. θα ανταλλάσσει 1,853066 παλαιές ονομαστικές με ψήφο μετοχές της ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ονομαστικής αξίας 2,35 ευρώ που κατέχει, με μία νέα ονομαστική μετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία, που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση. Λόγω της ανωτέρω συγχώνευσης το Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. θα αυξηθεί κατά το ποσόν των 192.783.425 ευρώ που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. καθώς και κατά το ποσό των 2.979.112,92 ευρώ με κεφαλαιοποίηση έκτακτων αποθεματικών με αποτέλεσμα το συνολικό Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. λόγω της συγχώνευσης να ανέλθει στο ποσό των 665.911.376,12 ευρώ διαιρούμενο σε 305.463.934 ονομαστικές με ψήφο μετοχές ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία.

Υπενθυμίζεται ότι την τελική απόφαση για τη συγχώνευση και τους όρους της, θα λάβουν οι Γενικές Συνελεύσεις των υπό συγχώνευση Ανωνύμων εταιριών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v