Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στο Ρέα

Την επιθυμία της να υπάρξει συνεργασία με το σχήμα των ιατρών- μετόχων της Ρέα η οποία αναγείρει μαιευτική κλινική στα Ν. Προάστια κατέθεσε και δημόσια η διοίκηση της Ιασώ. Τι μέλλει γενέσθαι με την ακίνητη περιουσία.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Ιασώ: Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στο Ρέα
Την επιθυμία της να υπάρξει συνεργασία με το σχήμα των ιατρών - μετόχων της εταιρείας Ρέα η οποία αναγείρει μαιευτική κλινική στα Ν. Προάστια κατέθεσε και δημόσια η διοίκηση της Ιασώ.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ιασώ, ο πρόεδρός της εισηγμένης κ. Ζολώτας ανάφερε ότι το Ιασώ επιζητεί συνεργασία με το Ρέα συμπληρώνοντας όμως ότι ένα ειδύλλιο απαιτεί πάντα δύο. «Εμείς θέλουμε αρκεί να θέλει και η άλλη πλευρά» τονίζουν κύκλοι του Ιασώ σημειώνοντας ότι η πλειονότητα των ιατρών μετόχων του Ρέα είναι πρώην συνεργάτες ή μέτοχοι του Ιασώ και επομένως κοινός τόπος για συνεργασία υπάρχει.

Ουδείς επιδιώκει να εισέλθει η αγορά σε ένα κύκλο υπερβολικών επενδύσεων για δημιουργία κλινικών στα Ν. Προάστια με δεδομένο ότι η αγορά σηκώνει μετά βίας μία κλινική στην περιοχή, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι του Ιασώ, συμπληρώνοντας ότι αν το Ρέα δεν συναινέσει σε συνεργασία ο όμιλος Ιασώ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει αυτόνομα στην δημιουργία γενικής και μαιευτικής κλινικής στα Νότια Προάστια.

Η Ρέα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ανέγερσης μαιευτικής κλινικής σε ιδιόκτητο ακίνητο στο ύψος του ξενοδοχείου Metropolitan στην Λ. Συγγρού και ενδέχεται να είναι η πρώτη μαιευτική κλινική της στην περιοχή.

Το Ιασώ αντίστοιχα έχει ήδη συστήσει θυγατρική – Ιασώ Ν. Προαστίων – η οποία πέρσι διενήργησε και αύξηση κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ . Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν κατά 46,87% ιατροί των Ν. Προαστίων που συνεργάζονται με το Ιασώ.

Η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση οικοπεδικών εκτάσεων στα Ν. Προάστια για ανέγερση κλινικής μετά το φρένο που έβαλαν στην συμφωνία με τον όμιλο Χαραγκιώνη οι αντιδράσεις του Δήμου Πειραιά ως προς την ανέγερση κλινικής και εμπορικού κέντρου σε ιδιόκτητο ακίνητο του ομίλου Χαραγκιώνη στην περιοχή του γηπέδου Καραισκάκη.

Στους άμεσους στόχους του 2008 για το Ιασώ περιλαμβάνονται να τεθούν οι βάσεις για την απόκτηση ηγετικού ρόλου στον τομέα των Παιδιατρικών κλινικών με την λειτουργία της Ιασώ Παίδων, και η βελτίωση της κερδοφορίας της Ιασώ General με ενίσχυση της πληρότητάς της και αύξηση των εξωτερικών περιστατικών.

Σημειώνεται ότι η General ολοκλήρωσε πρόσφατα ΑΜΚ κατά 26,2 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται για αποπληρωμή δανείων ( 55 εκατ. ευρώ) κίνηση που θα βελτιώσει την κερδοφορία της λόγω του περιορισμού των τόκων εξυπηρέτησης.

Στην ΑΜΚ συμμετείχαν τελικώς ελάχιστοι ιατροί και στους στόχους του ομίλου Ιασώ περιλαμβάνεται η ενίσχυση της συμμετοχής τους τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας με πώληση ή εκμετάλλευση των αδόμητων οικοπέδων με πρώτο αυτό της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη.

Το ακίνητο είναι έκτασης 53 στρεμμάτων πλησίον της Εγνατία Οδού και είχε αγοραστεί με στόχο την δημιουργία κλινικής σχέδιο που εγκαταλείφθηκε μετά τις μεγάλες επενδύσεις που διενήργησε η Euromedica στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v