Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στόχος η απεξάρτηση από το Δημόσιο

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ, στόχος του οποίου είναι ο οργανισμός "να μην περιοριστεί σε μία σύμβαση και δύο προϊόντα", δήλωσε ο πρόεδρος και Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΟΠΑΠ: Στόχος η απεξάρτηση από το Δημόσιο
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα του ΟΠΑΠ, στόχος του οποίου είναι ο οργανισμός "να μην περιοριστεί σε μία σύμβαση και δύο προϊόντα", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, συμπληρώνοντας ότι "δεν θέλουμε να αποτελούμε ένα ομόλογο 20ετούς διάρκειας".

"Ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποκτήσει αυτοτέλεια, να διαφοροποιήσει την γκάμα των προϊόντων του και να ακολουθήσει διεθνοποιημένη πορεία, αποκτώντας αυτοτέλεια από το ελληνικό δημόσιο", πρόσθεσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Στα πλαίσια του νέου οργανογράμματος θα δημιουργηθούν δύο φορείς, η ΟΠΑΠ Υπηρεσιών που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση του δικτύου και η ΟΠΑΠ Α.Ε. που θα αναλάβει το marketing και τη λειτουργία των προϊόντων.

Στόχος του οργανογράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα των 1.200 εργαζομένων τριήμερης απασχόλησης, με τον οργανισμό να απορροφά σημαντικό μέρος αυτών με καθεστώς πλήρους εργασίας και με τη διακοπή της συνεργασίας με τους υπόλοιπους.

Πράκτορες - αναθεώρηση Στοιχήματος

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε ότι οι στόχοι του νέου διοικητικού συμβουλίου κατά την επτάμηνη θητεία του υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις και ενδεικτικά αναφέρθηκε στο "οριστικό δέσιμο" με τους πράκτορες έπειτα από κοινή συμφωνία, ενώ επίσης αναφέρθηκε στον συνεχή έλεγχο και στην αναθεώρηση των διαδικασιών που έχουν υιοθετηθεί, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι ζημιών από τη διαχείριση του Στοιχήματος.

Ευρύτερη πληροφόρηση θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου.

Μέρισμα - "Περίεργες" μειοψηφίες

Η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,74 ευρώ ανά μετοχή, εκ των οποίων τα 60 λεπτά έχουν ήδη δοθεί ως προμέρισμα. Το υπόλοιπο 1,14 ευρώ θα διανεμηθεί στους κατόχους των μετοχών του οργανισμού στη λήξη της συνεδρίασης της 13ης Ιουνίου και η καταβολή του θα ξεκινήσει από τις 25 του ίδιου μήνα.

Σε επιμέρους θέματα της σημερινής ψηφοφορίας υπήρξαν αποχές και καταψηφίσεις από μετόχους μειοψηφίας, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να δηλώσουν τους λόγους της διαφωνίας τους.

Το ποσοστό των μειοψηφιών προσέγγισε ακόμη και τα 9 εκατ. μετοχών, συχνά για θέματα ήσσονος σημασίας, όπως π.χ. η επιλογή των ορκωτών ελεγκτών, ή ακόμη παρατηρήθηκαν περίεργες συμπεριφορές μεταξύ των μειοψηφούντων, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις ψήφισης της έκθεσης του Δ.Σ. και ταυτόχρονης καταψήφισης των λογιστικών καταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v