Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Σωστή κίνηση η συμφωνία με DT

Τα… «ξίφη» τους διασταύρωσαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης με τους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

  • του Ηλία Ντράλλου
Βουρλούμης: Σωστή κίνηση η συμφωνία με DT
Τα… «ξίφη» τους διασταύρωσαν σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης με τους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά την συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης του ΟΤΕ με τη Deutsche Telekom, όταν ο επικεφαλής του Οργανισμού επέρριψε τις ευθύνες για την πτώση της μετοχής στο ΠΑΣΟΚ.

«Με το μασάζ που κάνετε κι εσείς, βεβαίως έπεσε η μετοχή του Οργανισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ανακαλώντας εν συνεχεία υπό την πίεση των αντιδράσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βουρλούμης αντίκρουσε τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η συμφωνία είναι «κατάπτυστη» και «τριτοκοσμική και αποικιοκρατικού χαρακτήρα» επισημαίνοντας ότι «η συμφωνία του ΟΤΕ συμφέρει τον Οργανισμό, τους εργαζόμενους και την οικονομία μας. Ήταν μια σωστή κίνηση»

«Είναι μια καλή σύμβαση, μια καλή συμφωνία. Όπως όλες οι συμβάσεις, θα χρειαστεί καλή θέληση, για να μπορέσουν τα δύο μέρη να συνεργαστούν προς όφελος της εταιρίας», συμπλήρωσε, θεωρώντας ότι συνέβη σε μια πάρα πολύ καλή συγκυρία, ενώ διέψευσε τις φήμες πως ο ίδιος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, που έγιναν μεταξύ δημοσίου και Deutsche Telekom.

Απαντώντας στις κατηγορίες για πολιτική απαξίωση του Οργανισμού, υπογράμμισε ότι, για πρώτη φορά, ο ΟΤΕ έχει τριετές κυλιόμενο επενδυτικό σχέδιο από το 2005 και ότι έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις, ενώ έκανε λόγο για εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους στην αγορά της COSMOTE, η οποία, όπως είπε διατηρεί την πλήρη αυτοτέλεια και αυτοδυναμία της.

Αναφερόμενος στο ρόλο του αντιπροέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου αποκάλυψε ότι αιφνιδιάστηκε όταν ανακοίνωσε πως κατέχει το 5%. «Ήταν, Αύγουστος και κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όταν ερωτήθηκε για τους σκοπούς του, ο κ. Βγενόπουλος απάντησε ότι έχει τα χαρτιά του κλειστά και να μην ανησυχεί.
 
Ο πρόεδρος του ΟΤΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενέργεια του κ Βγενόπουλου να στείλει εξώδικα στη διοίκηση της εταιρείας και αρνήθηκε ότι υπήρξε τριγωνική σχέση Deutsche Telekom - ΟΤΕ - Δημοσίου, για τη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, Νικήτας Αλεξανδρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η είσοδος μεγάλου παίκτη στον ΟΤΕ μπορεί και πρέπει να δοθεί για να διασφαλιστούν σαφέστεροι όροι προς όφελος της απασχόλησης και του Οργανισμού».

Ξεκαθάρισε δε ότι η Αρχή έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τον ΟΤΕ και τη Deutsche Telekom μόνο αν διαπιστώσει ότι έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά και επισήμανε ότι θα ελεγχθεί αν δημιουργεί ανταγωνισμό, ή όχι, στην ελληνική αγορά και ανάλογα θα εγκριθεί οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική, πληροφορώντας ταυτόχρονα ότι σε διαδικαστικό επίπεδο δεν έχει εγκρίνει τη σχετική συμφωνία διότι δεν της έχει κατατεθεί ακόμη.

Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Οικονομικών μίλησε και ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εάν δεν διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και διατύπωσε την άποψη ότι «είναι μια σύμβαση ετεροβαρής προς όφελος μόνο της Deutsche Telekom και σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι αισθάνονται αιχμάλωτοι των Γερμανών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v