Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Εξετάξει συνεργασία με το Δήμο Κύρρου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Δήμου Κύρρου και της ΕΥΑΘ. Η ΕΥΑΘ εξετάζει θετικά τη συμμετοχή του Δήμου Κύρρου στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση εταιρίας που θα διαχειρίζεται το εμφιαλωτήριο.

ΕΥΑΘ: Εξετάξει συνεργασία με το Δήμο Κύρρου
Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Δήμου Κύρρου, με επικεφαλής το δήμαρχο Θ. Ιωαννίδη, και της ΕΥΑΘ, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Σκόδρα, έγινε την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008 στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε πνεύμα αμοιβαιότητας και καλής συνεργασίας.

Τα δύο μέρη συνέκλιναν στα εξής:

Η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής των πηγών Αραβησσού αποτελεί προτεραιότητα υπερτοπικής σημασίας και συμφώνησαν στην εξεύρεση κοινών δράσεων για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Αναφέρθηκαν επίσης στις πολλαπλές πρωτοβουλίες που η ΕΥΑΘ, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έχει υλοποιήσει στην περιοχή (π.χ. αγωγός υδροδότησης Πλαγιαρίου).

Η κατασκευή μονάδας εμφιάλωσης νερού στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αραβησσού αποτελεί επενδυτικό έργο που πρόκειται να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και απασχόληση.
 
Από τη λειτουργία της μονάδας δεν αναμένεται κάποια επίπτωση στο περιβάλλον, καθώς οι συγκριτικά με τις αντλούμενες ποσότητες μικρές ανάγκες της μονάδας σε νερό, θα καλύπτονται από τις ποσότητες που αντλούνται σήμερα.
 
Η ΕΥΑΘ εξετάζει θετικά τη συμμετοχή του Δήμου Κύρρου στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση εταιρίας που θα διαχειρίζεται το εμφιαλωτήριο.

Η ΕΥΑΘ συμφωνεί να διαθέτει μέρος των εσόδων από την πώληση του προς εμφιάλωση ακατέργαστου ύδατος σε πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην περιοχή, σε συνεργασία με το Δήμο Κύρρου. Τα δύο μέρη επίσης εξέτασαν τις δυνατότητες ανάληψης της λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Κύρρου από την ΕΥΑΘ  με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v