Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απήχθη ο Γ. Μυλωνάς - Αναστολή για ΑΛΜΥ

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Αλουμύλ αποφάσισε το Χ.Α. Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους απαγωγείς. Ποιος είναι ο Γ. Μυλωνάς. Η ανακοίνωση της οικογένειας και του ΣΕΒ.

Απήχθη ο Γ. Μυλωνάς - Αναστολή για ΑΛΜΥ
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Αλουμύλ Μυλωνάς αποφάσισε ο κ. Σπύρος  Καπράλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν συμφωνίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνυπολογίζοντας το σχετικό αίτημα της εταιρίας. 

Όλα τα ενδεχόμενα μελετά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχετικά με την απαγωγή του βιομηχάνου και προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Γιώργου Μυλωνά.

Ο ιδιοκτήτης της Αλουμύλ θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος, με παρουσία και στις βαλκανικές χώρες, καθώς η εταιρία λειτουργεί παραγωγική μονάδα εδώ και χρόνια στην Αλβανία, ενώ εμπορική δραστηριότητα ασκεί στο σύνολο σχεδόν της ΝΑ. Ευρώπης και τελευταία στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η παρέμβασή του στα δημόσια δρώμενα, με δηλώσεις του ως προέδρου του ΣΒΒΕ, που κατά καιρούς συζητήθηκαν, τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των ελληνικών εταιριών στα Βαλκάνια, τον έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο κ. Μυλωνάς είναι κατά βάσην ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, καθώς από τον πατέρα του κληρονόμησε μία πολύ μικρή εταιρία, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη σημερινή επιχείρηση. Το δίκτυο της Αλουμύλ έχει επεκταθεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, με τον ίδιο τον κ. Μυλωνά να έχει βάλει τη σφραγίδα του -για όσους τον γνωρίζουν- ακόμα και στον σχεδιασμό των αλουμινένιων κουφωμάτων που παράγει η εταιρία του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στις έρευνες της αστυνομίας, ενώ λαμβάνονται μέτρα για τον αποκλεισμό των συνόρων προκειμένου να αποτραπεί η διαφυγή των απαγωγέων στο εξωτερικό. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου του επιχειρηματία, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για την απαγωγή, οι αστυνομικοί βρήκαν στο πίσω κάθισμα το ρολόι αλλά και το κινητό του κ. Μυλωνά.

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης θα ισχύσει από σήμερα 10 Ιουνίου 2008 για λόγους προστασίας των επενδυτών και για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και ζητήθηκε χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μετά την απαγωγή του κ. Γιώργου Μυλωνά.

---Ανακοίνωση της οικογένειας Γ. Μυλωνά

Από την οικογένεια του κ. Γεωργίου Μυλωνά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε θερμώς τους δημοσιογράφους του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου για το άμεσο και σοβαρό ενδιαφέρον σχετικά με την απαγωγή του κ. Γεωργίου Μυλωνά.

Ωστόσο, η διαρκής και εντατική κάλυψη, ασχέτως αγαθών κινήτρων, φαίνεται να δυσχεραίνει την περίσταση.

Παρακαλούμε για λιτή και περιεκτική ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Σας ευχαριστούμε.

---Δήλωση του ΣΕΒ για τον Γιώργο Μυλωνά

Ο ΣΕΒ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη σύζυγο και στην οικογένεια του κ. Γιώργου Μυλωνά.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία τους και την ελπίδα τους ότι θα καταβληθεί από την Πολιτεία κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η οδυνηρή αυτή περιπέτεια να τελειώσει γρήγορα και ο κ. Γιώργος Μυλωνάς να ξαναβρεθεί κοντά στους δικούς του.

Αυτό προέχει, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία τούτη τη στιγμή.

---Βιογραφικό του προέδρου του ΣΒΒΕ κ. Γ. Μυλωνά


Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, επιχειρηματίας κ. Γιώργος Μυλωνάς, γεννήθηκε στις Σέρρες στις 2 Μαρτίου του 1959 και κατοικεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. 

Τελείωσε το Γυμνάσιο Σερρών και είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης έχει αποφοιτήσει από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι επιπλέον απόφοιτος του London School of Economics, με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρησιακή έρευνα (MSc in Operational Research, LSE). Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.

Από το 1982 έως το 1986 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας Αλουμινίου Βορείου Ελλάδος Α.Ε. (ΒΑΛΒΕ) με έδρα την Ξάνθη.

Από το 1988 έως σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ Μυλωνάς Α.Ε. αλλά και του συνόλου των εταιριών του αναφερόμενου ομίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Μυλωνάς συμμετέχει σε οργανισμούς και φορείς. Είναι πρόεδρος του ΣΒΒΕ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου όπως και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης Αλουμινίου.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς είναι αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κίνας και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Σερβίας.

Τόσο ο κ. Μυλωνάς όσο και η ΑΛΟΥΜΥΛ έχουν τιμηθεί τα τελευταία χρόνια με σειρά τιμητικές διακρίσεις για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v