Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ορατή η παράταση διαγωνισμού για Μεγαλόπολη

Σημαντικά ελληνικά και διεθνή ονόματα φαίνεται ότι θα διαγκωνιστούν για το έργο κατασκευής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ ισχύος 790-850 MW, ο οποίος θα είναι συνδυασμένου κύκλου. Ορατή η παράταση του διαγωνισμού.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Ορατή η παράταση διαγωνισμού για Μεγαλόπολη
Σημαντικά ελληνικά και διεθνή ονόματα φαίνεται ότι θα διαγκωνιστούν για το έργο κατασκευής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ ισχύος 790 - 850 MW, ο οποίος θα είναι συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο.

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου, αλλά ήδη η ΔΕΗ μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας αυτής, καθώς έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους ομίλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, αίτημα για παράταση της προθεσμίας προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα έχουν υποβάλει γραπτώς οι εταιρίες General Electric και Ansaldo, προφορικά η κορεάτικη Doosan και από ελληνικής πλευράς η ΤΕΡΝΑ και η Damco Energy. Ήδη η ΔΕΗ μελετά το αίτημα αυτό και δεν αποκλείεται η προθεσμία να παραταθεί για έναν μήνα.

Η ΜΕΤΚΑ προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει λάβει οριστική απόφαση αν τελικά θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό, είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v