ΟΛΠ: Προσωρινός πλειοδότης η Cosco

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ προκειμένου να εγκρίνει την ανακήρυξη της Cosco Pacific ως προσωρινού πλειοδότη στον διαγωνισμό για τον ΣΕΜΠΟ. Επιβεβαιώνει το τίμημα των 4,3 δισ. ευρώ η Cosco.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΟΛΠ: Προσωρινός πλειοδότης η Cosco
Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ προκειμένου να εγκρίνει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για ανακήρυξη της Cosco Pacific ως προσωρινού πλειοδότη στον διαγωνισμό για τον ΣΕΜΠΟ.

Ο ΟΛΠ θα δώσει περιθώριο 20 ημερών στον πλειοδότη να προσκομίσει μια σειρά απαραίτητα πιστοποιητικά για τον διαγωνισμό και στο διάστημα αυτό υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν και ενστάσεις. Το ενδεχόμενο αυτό θεωρείται απίθανο από τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Ακολούθως, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις αυτού του είδους και επιπλέον δεν προκύψει πρόβλημα από το ΣτΕ, λόγω των προσωρινών μέτρων που άσκησε η ΟΜΥΛΕ, θα οριστικοποιηθεί η ανακήρυξη ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο ΟΛΠ εκτιμά ότι θα διαρκέσουν περί τους τρεις μήνες, έως τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, η σύμβαση θα εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΟΛΠ, θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ακολουθήσει η σύσταση της εταιρίας που θα αναλάβει τη διαχείριση των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά και θα υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών η σύμβαση παραχώρησης η οποία θα σταλεί προς επικύρωση στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο συζητείται επί της ουσίας στην ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της ΟΜΥΛΕ. Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις από το ΣτΕ, ο ΟΛΠ εκτιμά ότι ο παραχωρησιούχος θα εγκατασταθεί στον Πειραιά στις αρχές του 2009.

Επιβεβαιώνει το τίμημα των 4,3 δισ. ευρώ η Cosco

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η κινεζική εταιρία επιβεβαιώνει ότι το τίμημα της προσφοράς ανέρχεται στα 4,3 δισ. ευρώ, ενώ αποδίδει την απόκλιση που παρουσιάστηκε στις ξεχωριστές ανακοινώσεις από ΟΛΠ και Cosco Pacific κυρίως στις διαφορετικές λογιστικές μεθόδους αποτίμησης της προσφοράς. 

* Η νεότερη ανακοίνωση της Cosco για τον ΟΛΠ δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v