Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Χάνει έδαφος για Banque du Caire

Λιγοστεύουν, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, οι πιθανότητες επικράτησης του ομίλου Εθνικής στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 65% των μετοχών της αιγυπτιακής τράπεζας Banque du Caire.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΕΤΕ: Χάνει έδαφος για Banque du Caire
Λιγοστεύουν, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, οι πιθανότητες επικράτησης του ομίλου Εθνικής στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 65% των μετοχών της αιγυπτιακής τράπεζας Banque du Caire (BdC).

Κι αυτό όχι επειδή η ΕΤΕ έπαψε να ενδιαφέρεται για την περίπτωση, αλλά γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Κάιρο, οι δύο αραβικές υποψηφιότητες για την ίδια τράπεζα φέρονται αποφασισμένες να "χτυπήσουν"πολύ δυνατά την περίπτωση.

Το γεγονός έχει ως αποτελέσμα οι δύο ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, και συγκεκριμένα αυτή της Εθνικής κι εκείνη της Standard Chartered, να περνούν μάλλον σε δεύτερη μοίρα, καθώς η υπόθεση δείχνει να εξελίσσεται σε ενδοαραβική.

Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι η Εθνική θα αποσυρθεί ή ότι δεν θα καταθέσει προσφορά. Αντιθέτως, στην οδό Αιόλου είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως τέλους, αλλά η προσφορά που θα καταθέσουν θα στηρίζεται αποκλειστικά στα οικονομικά τεχνικά αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου της BdC που μόλις ολοκληρώθηκε.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία της κατάθεσης των προσφορών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού, με την ανάδειξη του επικρατέστερου υποψηφίου, θα γίνουν γνωστά στα μέσα Ιουλίου.

Σε περίπτωση που τελικώς η ΕΤΕ δεν πλειοδοτήσει, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιλέξει για την περίπτωση της αιγυπτιακής αγοράς τη λύση της αυτόνομης ανάπτυξης, δημιουργώντας και λειτουργώντας, σε πρώτη φάση, δικό της δίκτυο καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v