Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πρόκριση 5 εταιριών στο διαγωνισμό της Ρόδου

Πέντε ενδιαφερόμενοι επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την κατασκευή πετρελαϊκής μονάδας στη Ρόδο, ισχύος 120 MW. Από τους έξι αρχικά προεπιλέγεντες δεν συμμετέχει μόνο η J&Ρ Άβαξ.

ΔΕΗ: Πρόκριση 5 εταιριών στο διαγωνισμό της Ρόδου
Πέντε ενδιαφερόμενοι επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την κατασκευή πετρελαϊκής μονάδας στη Ρόδο, ισχύος 120 MW.

Από τους έξι αρχικά προεπιλέγεντες δεν συμμετέχει μόνο η J&Ρ Άβαξ. Συμμετέχει, όμως, η θυγατρική της ΑΘΗΝΑ.

Στους υπόλοιπους διεκδικητές του έργου συμπεριλαμβάνονται η ΤΕΡΝΑ, η κοινοπραξία της Ατέρμων με την Προμηθέας GAZ, η φινλανδική Vartchila και η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ - ΑΚΤΩΡ - ΕΝΕΤ. Η αρμόδια επιτροπή της ΔΕΗ θα εξετάσει τις τεχνικές προσφορές που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη φάση και στη συνέχεια οι επιλεγέντες θα κληθούν να υποβάλουν και οικονομική προσφορά.

----Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι, σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008 κατατέθηκαν προσφορές για ανάπτυξη ενός σύγχρονου Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν πέντε προσφορές από διαγωνιζόμενους για το Στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών Θερρμοηλεκτρικών 11 47 201 για το Έργο που αφορά την «Προμήθεια και εγκατάσταση ενός Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ντηζελοηλεκτρικές μονάδες συνολικής καθαρής ηλεκτρικής ισχύος, σε συνθήκες επί τόπου του έργου, 110-120 MW, αποτελούμενου από 6 έως 8 ίδια Η/Ζ με δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες ντήζελ, καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, μετά των βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, στη θέση Πίσω Κάμπος και Πλάκα Στενή του Δήμου Νότιας Ρόδου».

Προσφορές κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή οι ακόλουθοι προεπιλεγέντες Οίκοι: 
* WARTSILA FINLAND OY 
* ΤΕΡΝΑ Α.Ε. 
* ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
* Κοινοπραξία “ΑΚΤΩΡ – ΑΕΓΕΚ –ΕΝΕΤ” 
* Κοινοπραξία “ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E.”

Το Consortium “ J&P(O) LTD - J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.”, που επίσης είχε προεπιλεγεί να συμμετάσχει στο στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού, υπέβαλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε στη ΔΕΗ ότι δεν θα λάβει μέρος στο στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η μη συμμετοχή του Consortium υπαγορεύεται για λόγους αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων, εφόσον η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ, στην οποία η J&P-ΑΒΑΞ συμμετέχει κατά μεγάλο ποσοστό, λαμβάνει μέρος στον υπόψη Διαγωνισμό.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των Τεχνικών Προσφορών από την Επιτροπή, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 2 έως 3 μήνες, και στη συνέχεια θα γίνει η αποσφράγιση και αξιολόγηση των Οικονομικών Προσφορών εκείνων των διαγωνιζομένων των οποίων οι Τεχνικές Προσφορές θα γίνουν τεχνικά αποδεκτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v