Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Εξαγορά της ρουμανικής Retail Development

Στην εξαγορά της ρουμανικής εταιρίας "Retail Development SA" προχώρησε η Eurobank Properties, έναντι 4,15 εκ. ευρώ.

ΕΥΠΡΟ: Εξαγορά της ρουμανικής Retail Development
Στην εξαγορά της ρουμανικής εταιρίας "Retail Development SA" προχώρησε η Eurobank Properties.
 
Η υπογραφή της οριστικής σύμβασης (4/6/2008) μεταξύ των δύο εταιριών αφορά στην απόκτηση από την Eurobank Properties του 99,99% των μετοχών της Retail Development η οποία έχει στην κατοχή της κτίριο καταστημάτων στο Ιάσιο της Ρουμανίας, συνολικής επιφάνειας 8.980 τ.μ. επί οικοπέδου έκτασης 23.075,58 τ.μ.

Το ακίνητο είναι εκμισθωμένο στη γνωστή εταιρεία S.C. Praktiker SRL με 15ετές συμβόλαιο μίσθωσης και με επιπλέον δικαίωμα (option) τριών διαδοχικών παρατάσεων, 5ετούς διάρκειας η κάθε μία, για την ανανέωση του μισθωτηρίου με τους ίδιους όρους.

Βάσει της συμφωνίας, το συνολικό τίμημα για τη απόκτηση της εταιρείας ανέρχεται σε ευρώ 14,50 εκ. υπό την προϋπόθεση οτι η εταιρεία είναι καθαρή βαρών, οφειλών και υποχρεώσεων προς τρίτους.

Αφαιρουμένων των οφειλών και υποχρεώσεων το καταβλητέο τίμημα ανήλθε σε ευρώ 4,15 εκ. εκ των οποίων ποσό ύψους ευρώ 2,90 εκατ. έχει ήδη καταβληθεί ως προκαταβολή με την υπογραφή (31.08.2007) του προσυμφώνου εξαγοράς, ενώ ενώ ποσό ευρώ 1,25 εκ. καταβλήθηκε κατά τη σύναψη της τελικής συμφνωίας και προέρχεται από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2007.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στα ευρώ 14,57 εκ.

Η παραπάνω επένδυση εντάσσεται στην στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, μέσω προσεκτικών και επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v