Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η e-Thessaloniki στρατηγικός στόχος της ΕΥΑΘ

«Ανοιχτή γραμμή» συνεργασίας με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης -
Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας εγκαινίασε η ΕΥΑΘ με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο πλευρών.

Η e-Thessaloniki στρατηγικός στόχος της ΕΥΑΘ
«Ανοιχτή γραμμή» συνεργασίας με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης -
Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας εγκαινίασε η ΕΥΑΘ με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο πλευρών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολης» από πλευράς ΕΥΑΘ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γεώργιος Σκόδρας και για την «Τεχνόπολη» ο πρόεδρός της Αναστάσιος Τζήκας.

«Η e-Thessaloniki αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΕΥΑΘ. Η εταιρεία, μέσα από το επιχειρηματικό - επενδυτικό της πλάνο, επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε ισχυρό πόλο τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Η επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την ‘Τεχνόπολη’ εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό και λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις άλλες επιχειρηματικές μας πρωτοβουλίες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας», τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Πρόσθεσε δε πως πιθανές συνέργειες των δύο πλευρών θα μπορούσαν να αφορούν στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και στην αυτοματοποίηση των εγκαταστάσεων της ΕΥΑΘ, καθώς και στη σύσταση του Κέντρου Αριστείας που έχει δρομολογήσει η εταιρεία.

«Βρισκόμαστε ήδη σε συστηματική επαφή με την ΕΥΑΘ για τη διαχείριση των δικτύων της ‘Τεχνόπολης’ και τη διασύνδεσή τους με τα κεντρικά δίκτυα της Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα η ‘Τεχνόπολη’ ενδιαφέρεται για συνεργασία με μια σημαντική εταιρία της Θεσσαλονίκης όπως η ΕΥΑΘ, που αφενός έχει κάνει στρατηγική επιλογή την επένδυση στις νέες τεχνολογίες και, αφετέρου, επεκτείνεται σε τομείς πέρα από τον ‘κύκλο του νερού’, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια κι η μεταποίηση. Γι’ αυτό διερευνούμε από κοινού τη δυνατότητα εγκατάστασης του Τμήματος Ερευνών της ΕΥΑΘ στην ‘Τεχνόπολη’», επισήμανε ο πρόεδρος της «Τεχνόπολης», Α. Τζήκας.

Το μνημόνιο αφορά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω σε θέματα οργανωτικά και διοικητικά, στην ανταλλαγή πληροφοριών για την αναπτυξιακή πολιτική των δύο φορέων και στη διερεύνηση συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα, προβλέπει τη διαμόρφωση πλαισίου μόνιμης συνεργασίας μεταξύ «Τεχνόπολης» και ΕΥΑΘ.

Τον κ. Σκόδρα συνόδευαν ο α’ και β’ αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Π. Σμύρης και Αθ. Οικονόμου αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v