Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση πυραύλου με συστήματα της Intracom

Την περασμένη Δευτέρα εκτελέσθηκε με απόλυτη επιτυχία βολή του αναβαθμισμένου πυραύλου επιφανείας - αέρος Evolved Sea Sparrow Missile του ΝΑΤΟ, από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με ηλεκτρονικά συστήματα της INTRACOM Defense.

Εκτόξευση πυραύλου με συστήματα της Intracom
Την περασμένη Δευτέρα εκτελέσθηκε με απόλυτη επιτυχία βολή του αναβαθμισμένου πυραύλου επιφανείας - αέρος Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) του ΝΑΤΟ, από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Πεδίο Βολής Κρήτης του ΝΑΤΟ,
 
Η βολή, η οποία εκτελέστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφορούσε στην κατάρριψη ιπτάμενου στόχου ρυμουλκούμενου από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με δυνατότητα καταγραφής και αξιολόγησης των παραμέτρων της βολής.

Οι πύραυλοι ESSM του ΝΑΤΟ φέρουν την Τηλεμετρική Διάταξη και το Σύστημα Μετάδοσης Δεδομένων που έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και κατασκευάζει η INTRACOM Defense Electronics εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα και προορίζονται για τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πολυεθνικό πρόγραμμα, στο οποίο η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1995.

Επίσης, μετά από διεθνή διαγωνισμό το 2007, η εταιρία ανέλαβε την επιπλέον παραγωγή των ηλεκτρονικών του συστήματος πλοήγησης του πυραύλου. Το πρόγραμμα του πυραύλου ESSM που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το 2015 και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη διεθνή δραστηριότητα της INTRACOM Defense Electronics και την ενεργό συμμετοχή της σε συνεργασίες με καταξιωμένες αμυντικές βιομηχανίες παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v