Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Συρρίκνωση του ανεκτέλεστου στα 213 εκατ.

Σημαντική συρρίκνωση παρουσιάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας Μοχλός, το οποίο ανέρχονταν στις 31/3 στα 213 εκατ. ευρώ. Νέα έργα θα αναλάβει η εταιρία το επόμενο διάστημα.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Μοχλός: Συρρίκνωση του ανεκτέλεστου στα 213 εκατ.
Σημαντική συρρίκνωση παρουσιάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας Μοχλός, το οποίο ανέρχονταν στις 31/3 στα 213 εκατ. ευρώ.

Στελέχη της εταιρίας, στη Γ.Σ. που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ανέφεραν, ότι τη διοίκηση την προβληματίζει η μείωση του ανεκτέλεστου, ωστόσο, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η εταιρία θα αναλάβει έργα το επόμενο διάστημα, καθώς ειδικά στη Ρουμανία έχει προεπιλεγεί σε διαγωνισμούς για 10 έργα, για τους οποίους αναμένεται η κατάθεση οικονομικών προσφορών τον Αύγουστο.

Τα στελέχη της εταιρίας είπαν, ότι η Μοχλός έχει πολύ καλό πλασάρισμα στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της στην αγορά της Ρωσίας, όπου ενδιαφέρεται για ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Σε πρώτη φάση δεν θα ανοίξει γραφεία, αλλά θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Κατά τα λοιπά, η εταιρία διέκοψε την εκτέλεση δύο έργων στη Ρουμανία, προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν καταστεί ασύμφορα, γιατί η σύμβαση δεν προέβλεπε αναθεώρηση τιμών, ενώ επίσης από το τέλος του προηγούμενου έτους έχει διακόψει τη δραστηριότητά της στην Αμερική, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η TOUSA, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενες συνέπειες.

Η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, εξετάζοντας συγχωνεύσεις και συνενώσεις με ομοειδείς εταιρίες, καθώς επιθυμεί να διατηρήσει το πτυχίο 7ης τάξης που διαθέτει στο τέλος του έτους, οπότε θα γίνει η επανάκριση των τεχνικών εταιριών.

Το θέμα της διανομής δωρεάν μετοχών δεν συζητήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας. Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v